Több mint 200 milliárd forintot közvetítettek ki a TakarékBank-konzorcium MFB Pontjai


2020. ápr 08. írta: Takarék
Több mint 200 milliárd forintot közvetítettek ki a TakarékBank-konzorcium MFB Pontjai

Eddig 201 milliárd forintot közvetítettek ki a TakarékBank és a Budapest Bank konzorciumában működő MFB Pontok a program 2016-os indulása óta. Leginkább az energiatermelést és a megújuló energia felhasználását ösztönző termékeket kereste az elmúlt években a lakosság és a vállalkozások. A legtöbb igényt a Közép-magyarországi és a Dél-alföldi régió MFB Pontjai szolgálják ki. A válsághelyzet kihirdetését követően a lakossági ügyleteknél nem csökkent jelentősen a forgalom, a vállalatok egy része azonban kivár – közölte a TakarékBank.

A TakarékBank 419 és a Budapest Bank 23 fiókjában működő MFB Pontokon keresztül a program indulásától idén március 31-éig 201 milliárd forintot folyósítottak az igénylőknek, csak

Tovább

Kétszer ad, aki gyorsan ad


2020. ápr 08. írta: Takarék
Kétszer ad, aki gyorsan ad

Jelen kritikus helyzetben számos agrárvállalkozás szembesülhet átmeneti pénzügyi problémával, különösen egy-egy nagyobb, kimerítő beruházást követően. Időszakos pénzzavarokra is megoldást jelenthet a rendszeres mezőgazdasági támogatások előfinanszírozása, amit idén márciustól gyorsított formában is igényelhetnek a TakarékBank gazdálkodó ügyfelei - írja a Magyar Mezőgazdaság. Az agrárfinanszírozási piacon a TakarékBank a három legnagyobb szereplő egyike. Több mint 28 ezer agrárügyfél számláit vezeti, 18 ezer hitelszerződést kezel és több mint 10 ezer gazdának nyújt finanszírozást. „Piacvezetők vagyunk az Agrár Széchenyi Kártya közvetítésében, háromból két ügyfél a TakarékBankban veszi igénybe az államilag

Tovább

Remélhetőleg májusban már fokozatos élénkülés kezdődhet


2020. ápr 08. írta: Takarék
Remélhetőleg májusban már fokozatos élénkülés kezdődhet

A tavalyi 4,9 százalékos éves gazdasági növekedés után idén a legjobb esetben is 1,4 százalékos visszaesésre számít Suppan Gergely , a TakarékBank vezető elemzője. Csillapíthatja a visszaesés mértékét, hogy számos állami szektorban kétszámjegyű béremelésről állapodtak meg, illetve egyelőre nem álltak le az elmúlt években bejelentett nagy működőtőke beruházások sem, a tavalyi évben rekordmennyiségű működőtőke-beruházásról döntöttek a befektetők. Az is javunkra válhat, hogy hitelezésben Magyarország „elmarad” a régiós országoktól. Az elemzőt  a Mandiner.hu a gazdaságvédelmi akciótervről is kérdezte.

Suppan azt reméli, hogy „májusban már stabilizálódás, lassú, fokozatos élénkülés kezdődhet, a német és

Tovább

Egyszerre lazít és szigorít az MNB


2020. ápr 08. írta: Takarék
Egyszerre lazít és szigorít az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 95 bázisponttal 1,85 százalékra emelte az O/N fedezett hitel és az egyhetes fedezett hitel kamatát kedden, miközben módosított néhány a jegybanki kamat alkalmazását érintő szabályt - közölte a jegybank kedden.

Suppan Gergely , a TakarékBank vezető elemzője szerint a jegybanki lépések érdemben kiegészítik a kormány által bejelentett 2000 milliárd forint összegű kedvezményes hitelt és 500 milliárd forint értékű állami garanciát.

Kiemelte, hogy az egyhetes betéti eszköz kamata változatlanul az alapkamat 0,9 százalékos szintjével egyezik meg, ugyanakkor a monetáris tanács döntött arról, hogy az eszköz kamata a kamatfolyosón belül eltérhessen az alapkamattól, akár felfelé, akár

Tovább

Meglepően jól alakult februárban az ipari termelés


2020. ápr 08. írta: Takarék
Meglepően jól alakult februárban az ipari termelés

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden kiadott első becslése szerint februárban 4,1 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve, a munka- és szökőnap hatástól megtisztított adatok szerint a termelés 1,7 százalékkal emelkedett.

Suppan Gergelyt , a Takarékban vezető elemzőjét váratlanul érte a kedvező adat, de azzal számol, hogy márciusban már jelentősen visszaesik az ipari termelés. A hónap utolsó harmadában számos iparágban, így az autógyártásban, alkatrészek gyártásában, gumigyártásban teljesen leállt a termelés, ami feltehetően április nagy részére is áthúzódik, így áprilisban tovább eshet az ipari termelés.

Az első negyedévet az első két hónap kedvező teljesítménye még megmentheti a

Tovább

Soha nem látott feltételekkel indul az új Növekedési Hitelprogram


2020. ápr 08. írta: Takarék
Soha nem látott feltételekkel indul az új Növekedési Hitelprogram

Akár bérfizetésre és akár 20 milliárd forintos összegben is felvehetők lesznek a fix kamatozású NHP-s hitelek a vállalkozások számára – jelentette be ma Matolcsy György MNB-elnök.

A cégek által fizetendő kamatról persze a banki verseny dönthet, de maximuma változatlanul 2,5% lesz, a jegybank pedig további 4%-kal egészíti ezt ki a bankoknak 2021 közepéig. Bár egyes részletek még nem ismertek, nagyon úgy tűnik, hogy soha nem volt még ilyen kedvező a program a cégeknek, már csak a bankok hitelbírálatán múlik, kik fogják tudni felvenni a válságos időszakban

20180716115204_magyar_nemzeti_bank_642x369_cover.jpg

Tovább