A magyar Takarékbank vékonyabb szerkezettel, hitelnyújtással tervez


2018. dec 14. írta: Takarék
A magyar Takarékbank vékonyabb szerkezettel, hitelnyújtással tervez

Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója interjút adott a Reutersnek, a világ egyik legnagyobb, legbefolyásosabb, londoni székhelyű, globális hírügynökségének. Vida József az interjúban elmondta: a bank a múlt hónapban jelentett be jelentős stratégiai újításokat, részvényeik az elmúlt 6 hónapban 23 százalékkal nőttek a BÉT-en, ami időszaki rekord a parketten, mivel a befektetők olyan hatékonysági intézkedések  bevezetésére számítottak, amelyek javíthatják üzleti kilátásaikat. A csoport, amely a tavalyi évet 12,3 milliárd forintos veszteséggel zárta, az OTP Bankkal és más külföldi hitelezőkkel verseng, mint amilyen a KBC és az UniCredit, céljaként a 30 milliárd forintos éves nettó nyereséget tűzte ki célnak.

Tovább

Alapítványokat is támogathatnak az ügyfelek a Díjneten


2018. dec 14. írta: Takarék
Alapítványokat is támogathatnak az ügyfelek a Díjneten

Decembertől a közüzemi számlák befizetése mellett alapítványokat is támogathatnak az ügyfelek a Díjneten, az ehhez szükséges komplex informatikai rendszer kiépítésére a társaság ötmillió forintot költött - közölte a Díjnet az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az új adományozási szolgáltatás bevezetését követő néhány napban 18 alapítvány már több mint kétmillió forint támogatást kapott. A szolgáltatás az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületével együttműködve jött létre, amely egész évben biztosítja az átlátható támogatás lehetőségét. A testülethez bármely átláthatóan és etikusan működő magyarországi civil szervezet csatlakozhat - írták. Közölték, a támogatott szervezetek által

Tovább

Folyamatosan figyeli az MNB, ki próbálja megkerülni az adósságfék szabályokat


2018. dec 14. írta: Takarék
Folyamatosan figyeli az MNB, ki próbálja megkerülni az adósságfék szabályokat

Folyamatosan monitorozzuk a hitelfedezeti mutató (HFM) szabályait megkerülőket, de egyelőre nem látunk rendszerszintű veszélyt – mondta a Világgazdaság kérdésére Fáykiss Péter, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója a jegybank Makroprudenciális jelentését bemutató tájékoztatón. A kifejezetten magas, limitközeli mutatóknál is mindössze 8 százalék azoknak a száma, akik – egyébként jogilag tiszta eszközökkel – megkerülik a HFM-szabályt. Vannak ötleteink, hogyan lehet kezelni, ha rendszerszintűvé hízik a probléma, arról is vezetünk statisztikát, hogy adott hitelhez hány fedezetet regisztráltak” – hangsúlyozta Fáykiss Péter, hozzátéve, hogy a jövedelemarányos törlesztőrészlet (JTM) nem kifeszített, így vannak tartalékai,

Tovább

Kevesebb lakást adtak el lejárt hiteltartozás miatt


2018. dec 13. írta: Takarék
Kevesebb lakást adtak el lejárt hiteltartozás miatt

Az egy évvel korábbinál jóval kevesebb, nem egészen 4900 lakóingatlant értékesítettek hiteltartozás miatt 2018 első kilenc hónapjában, a lakások egyre nagyobb részét pénzügyi szolgáltatók adják el. Látványosan csökkent az első háromnegyed évben az értékesített fedezeti lakóingatlanok száma: január és szeptember között 4858 lakást adtak el lejárt hiteltartozás miatt, ami 40,8 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 8211-nél – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból - írja a Világgazdaság.

A hiteltartozás miatt eladott lakások összetétele viszont érezhetően módosult az elmúlt egy évben. Az idén az első kilenc hónapban értékesített ingatlanok 45,3 százalékát – 2200 darabot – már a pénzügyi szolgáltatók

Tovább

Tiszántúli Takarék-kupa teremtorna


2018. dec 13. írta: Takarék
Tiszántúli Takarék-kupa teremtorna

Vasárnap ért véget a Tiszántúli Takarék-kupa teremfocitorna. A díjakat Kola János, a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója és Kőhalmi Richárd , a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője adták át.

Végeredmény: 1. REAL-TA-TE (képünkön), 2. Autonet , 3. Nyírségi Ragadozók 4. Offside Sport Cafe. Gólkirály: Kovács Róbert (REAL-TA-TE). Legjobb játékos: Fabu Márton (Offside). Legjobb kapus: Gazsi Tamás (Autonet).

Tovább

A hét száma a 239


2018. dec 13. írta: Takarék
A hét száma a 239

239 millió euró volt a külkereskedelem többlete októberben az egy évvel azelőtti 525 millió után. Az export enyhén lassul az autók károsanyag-kibocsátási szabályozása szigorításának a következtében, de ha a szükséges technológiát beszerelik a gépjárművekbe, újra fellendülhet - írja a Figyelő .

A behozatal nőtt, főleg a kiemelkedően dinamikus beruházási célú import miatt, de a belföldi lakossági fogyasztás is bővült. A TakarékBank várakozásai szerint a külkereskedelmi többlet az idén 1,6 milliárd euróval kevesebb lesz a tavalyinál: 6,4 milliárdra csökken. A tartósan nagy értékű többlet jótékony hatással van a folyó fizetési mérlegre és hazánk külső finanszírozási képességére, ami csökkenti az ország

Tovább