Takarékinfo: több mint 3,5 millió azonnali átutalás márciusban


2020. ápr 03. írta: Takarék
Takarékinfo: több mint 3,5 millió azonnali átutalás márciusban

Az átutalások gyakorlatilag 100 százaléka sikeres volt

 

  1. április 2. – Az azonnali fizetési rendszer országos bevezetése óta eltelt közel egy hónap alatt a Takarékinfo Zrt. által egyszerre három nagybank részére kiépített rendszereken több mint 3,5 millió tranzakció történt, ami az összes magyarországi AFR-utalás 31 százalékát teszi ki. Az átutalások 99,57 százaléka sikeresen futott, a nem teljesült tranzakcióknak szinte kivétel nélkül külső okai voltak. A Takarékinfo Zrt. által kiszolgált Takarékbanknál, az MKB Banknál és a Budapest Banknál kifogástalanul működik az azonnali fizetési rendszer, a társaság szakemberei az elkövetkező időszakban a tranzakciószám és az átutalt összegek nagyságában mégis visszaesésre
Tovább

Megugrott az érdeklődés faktorálás iránt


2020. ápr 03. írta: Takarék
Megugrott az érdeklődés faktorálás iránt

Márciusban háromszor annyian érdeklődtek a Takarék Faktorháznál a faktorálás iránt, mint februárban, elsősorban a hónap második felében, a veszélyhelyzet kihirdetése után ugrott meg a megkeresések száma - közölte a Takarék Faktorház az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az elmúlt hetekben sokan azért fordultak e szolgáltatás felé, mert tartanak attól, hogy a vevőik csak hosszabb határidővel, vagy egyáltalán nem tudnak majd fizetni. Szeretnének minél hamarabb hozzájutni a pénzükhöz, hogy saját kintlévőségeiket rendezzék, fizetést adjanak munkavállalóiknak, illetve alapanyagot szerezzenek be.

A faktorálás nem hitel, hanem a vevőkövetelések megfinanszírozása, ezért jó megoldás egy cég likviditási problémáira a mostani

Tovább

Bejött a jegybank lépése


2020. ápr 03. írta: Takarék
Bejött a jegybank lépése

 

Népszerű lett az új jegybanki eszköz: a pénzintézetek nagy mennyiségben tettek rá ajánlatot, amelyeket a jegybank mind elfogadott. A forint árfolyamát a lépés elvileg erősíti, rövid távon azonban a piaci turbulenciák hatásai erősebbek lehetnek - írja a Magyar Nemzet .

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán hirdette meg az új jegybanki eszköz, a bankoknak nyújtott egyhetes betét bevezetését, és tegnap meg is történt az első aukció. Ennek során összesen 655 milliárd forint értékben nyújtott be ajánlatot 17 bank, ezeket az MNB mind befogadta. A jegybank a továbbiakban hetente fogja megtartani a tendert, és az eszközt mindaddig aktívan használja, amíg a likviditási folyamatok indokolttá teszik. Az egyhetes betéti eszköz fix kamatozású

Tovább

MNB: a járványhelyzet felerősíti a digitalizációt a bankszektorban


2020. ápr 03. írta: Takarék
MNB: a járványhelyzet felerősíti a digitalizációt a bankszektorban

A járványhelyzet katalizálni fogja a digitalizációt a bankszektorban és a pénzügyi, tőkepiaci szolgáltatásokban egyaránt - mondta Fáykiss Péter, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) digitalizációs igazgatója a jegybank idén első alakalommal elkészített FinTech és digitalizációs jelentését bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Patai Mihály, a jegybank alelnöke kiemelte: a nemzetközi szinten is újdonságnak számító jelentés a FinTech ökoszisztémát és a magyar bankrendszer digitalizációs szintjét mutatja be, és hozzájárul a magyar bankszektor digitalizációjának erősítéséhez.

Fáykiss Péter hozzátette: kedvező, hogy a bankok szinte kivétel nélkül elérhetővé teszik a dolgozóik számára a távmunkát. Ez a jelenlegi

Tovább

Az MNB 250 milliárd forint osztalékot befizet a költségvetésbe


2020. ápr 03. írta: Takarék
Az MNB 250 milliárd forint osztalékot befizet a költségvetésbe

Kiemelkedő, 254,7 milliárd forint nyereséget ért el 2019-ben a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az MNB igazgatóságának megítélése szerint a jegybank elégséges eredménytartalékkal rendelkezik, így szerdán meghozott döntése értelmében az eredmény döntő részét, 250 milliárd forintot osztalékként befizet a költségvetésbe, aminek átutalása már pénteken megvalósul - jelentette be csütörtökön a honlapján a Magyar Nemzeti Bank.

20180716115204_magyar_nemzeti_bank_642x369_cover.jpg

Tovább

Elindult Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere


2020. ápr 03. írta: Takarék
Elindult Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere

Elindult Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere, az Első Magyar Virtuális Tőkebefektetési Showroom (EMVITIS), amely kifejezetten azoknak az innovatív magyar startupoknak és cégeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, amelyek megoldást kínálnak a koronavírus-járvány okozta helyzetre, és segíthetik az ország gazdaságának újraindítását. A digitális platformot már a közeljövőben tőzsdére tervezik vinni - közölte az EMVITIS az MTI-vel.

A közlemény szerint az EMVITIS célja, hogy a legígéretesebb magyar startupokat összekösse azokkal a magyar befektetőkkel, akik a recesszió miatt most új, hosszú távon is ígéretes célt keresnek a pénzüknek.

shutterstock_614859119.jpg

Tovább