Új takarékfiók nyílt


2018. dec 10. írta: Takarék
Új takarékfiók nyílt

Ünnepélyes keretek között avatták fel december 7-én hivatalosan is a Hungária Takarék megújult fiókját Dunaföldváron. Az esemény fontosságát jelzi az a tény is, hogy az avatáson beszédet mondott Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, országgyűlési képviselő.

A Hungária Takarék Fehérvári u. 4. szám alatti épületét a közelmúltban alakították át. Az alsó szintre költöző kirendeltség új, korszerű, EU-s színvonalú környezetben szolgálhatja ki az ügyfeleket.

Tovább

Csökkenő inflációt várnak novemberre az elemzők


2018. dec 10. írta: Takarék
Csökkenő inflációt várnak novemberre az elemzők

Az üzemanyagárak csökkenése, a bázishatás, a szezonalitás és az alacsony külső árnyomás is a fogyasztói árindex mérséklődését jelzi a Világgazdaságnak nyilatkozó elemzők szerint. Novemberben 3,4 százalékra mérséklődhetett az infláció az előző havi 3,8 százalékról a Világgazdaság elemzői konszenzusa szerint, igaz, a várakozások elég széles skálán, 3 és 3,9 százalék között mozognak.

Tovább

Októberben újra dinamikusan nőtt az export


2018. dec 10. írta: Takarék
Októberben újra dinamikusan nőtt az export

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint októberben az áruexport euróban számított értéke 6,5, az importé 9,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Horváth András , a TakarékBank elemzője az import dinamikus növekedését döntően a kirobbanó beruházási dinamikával magyarázta, hozzátéve, hogy a fogyasztás is növeli. A külkereskedelmi többletet az olajárak volatilitása is csökkentette, azonban az olajárak ismételt csökkenése a következő hónapokban javíthatja a cserearányt - tette hozzá. 

A jövőre nézve 2019-re 6,5 milliárd eurós külkereskedelmi többlettel számolnak a Takarékbankban. A kereskedelmi háborúk fokozódása és az európai konjunktúra érezhető lassulása ugyanakkor kockázatot

Tovább

Egy évtizeden belül a mobil lehet a bankkártya


2018. dec 07. írta: Takarék
Egy évtizeden belül a mobil lehet a bankkártya

A bankkártyás fizetéseink többségét itthon is már egyetlen érintéssel rendezzük, innen pedig csak egy lépés, hogy a vásárlás végén a bankkártya helyett a mobilunkat érintsük a terminálhoz. Szetnics László, a Mastercard regionális üzletfejlesztési vezetője beszélt a mobiltárcák szerepéről és az új generációs megoldások adta lehetőségekről a Manager Magazinnak.

Azt mondhatjuk, hogy a magyar piac rendkívül gyorsan fejlődik, annak ellenére is, hogy az elmúlt hónapokban sokat lehetett hallani arról, hogy mennyi mindent kellene még fejleszteni az elektronikus fizetés területén. A bankkártya-elfogadás mutatóiban ugyan még távol állunk egyes nyugat-európai országok szintjétől, azonban az éves bővülés meghaladja a 20

Tovább

Októberben várakozáson felüli volt az ipar teljesítménye


2018. dec 07. írta: Takarék
Októberben várakozáson felüli volt az ipar teljesítménye

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtök reggel kiadott első becslése szerint októberben 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján 3,3 százalékos a növekedés.

Suppan Gergely, a TAKARÉKBANK elemzője szerint a várakozásokat lényegesen meghaladva nőtt az ipari termelés októberben a szeptemberi 0,6 százalékos visszaesés után.

Az ipari termelés élénkülését Suppan Gergely elsősorban annak tudta be, hogy a járműgyártás az előző havi visszaesések után újra növekedést mutatott. Várakozásai szerint a következő hónapokban fokozatosan élénkülhet az autógyártás, amint az egyes modellek és motorvariánsaik megszerzik a WLTP szerinti forgalomba

Tovább

Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország a befektetések szempontjából


2018. dec 06. írta: Takarék
Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország a befektetések szempontjából

Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország a befektetések szempontjából - mondta Virág Barnabás szerdán Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - HBMKIK - székházában, ahol a megye gazdaságának és legjelentősebb gazdálkodóinak teljesítményét elemző TOP100 kiadvány bemutatása és díjátadása zajlott.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója előadásában rámutatott: az MNB célja a kormány politikájának, a kis- és középvállalkozásoknak a támogatása. Hangsúlyozta, idén az első három negyedévben a gazdasági növekedés 5,2 százalék volt, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. Ez a növekedési folyamat 2013-ban indult el.   

Tovább