Nagyot megy a gyorskölcsön
2021. április 08. írta: Takarék

Nagyot megy a gyorskölcsön

A Takarékbank várakozásai szerint több ezer cég összesen több tízmilliárd forint értékben igényli majd a gyorskölcsönt MFB Pontjain.

Óriási és folyamatos az érdeklődés a március 8. óta elérhető Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön iránt, amely a járvány gazdasági hatásai által leginkább érintett vállalkozások számára nyújt segítséget. Eddig közel 2400-an nyújtották be hiteligényüket, amelyeket gyorsított ügyintézéssel dolgoznak fel az MFB Pontok, valamint a Magyar Fejlesztési Bank munkatársai, és már folyósítottak is ilyen kölcsönöket, írja a Figyelő.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt kínáló MFB Pontok összesített adatai szerint eddig mintegy 2400 hitelkérelmet rögzítettek, 16 milliárd forint értékben. Az elbírálás és a szerződések megkötése gyorsított ütemben zajlik, az MFB Pontok a járványhelyzet ellenére folyamatosan dolgozzák fel a kérelmeket, és továbbra is várják a vállalkozásokat. Az igénylők leginkább a vendéglátás, a turizmus, a kiskereskedelem területén, illetve a kulturális ágazatban működő vállalkozások közül kerülnek ki. A kölcsönre jogosult vállalkozások tízéves futamidővel, végig fix, nullaszázalékos kamattal, legalább egymillió, maximum tízmillió forintos összegben igényelhetik a konstrukciót.

A legnagyobb MFB Pont hálózatot működtető Takarékbanknál több mint 3500 vállalkozás érdeklődött márciusban az újraindítási gyorskölcsön iránt. Majdnem ezer igénylést már be is nyújtottak, mintegy 8,5 milliárd forint értékben. Egy vállalkozás átlagosan mintegy 9 milliós kölcsön felvételét tervezi. A legtöbb igénylést Budapesten, valamint Pest, Zala és Somogy megyében adták be, míg az észak-magyarországi régióban nyújtották be a legkevesebbet. Az érdeklődők négyötöde jogosult a kamatmentes kölcsönre, a többiek nem felelnek meg a feltételeknek. Például a fő tevékenységük nem tartozik a pandémia gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatokba, vagy a vállalkozásnak nincs 2019-re lezárt üzleti éve, illetve negatív az eredménye.

A Takarékbank várakozásai szerint több ezer cég összesen több tízmilliárd forint értékben igényli majd a gyorskölcsönt a hitelintézet 419 MFB Pontján. A bank azt tapasztalja, hogy az érdeklődők jelentős része egyelőre csak a lehetőségekre és a feltételekre kíváncsi, inkább kivár, amíg lecsendesedik a járvány, és ha a korlátozások feloldásával valóban újra tudja indítani a vállalkozását, akkor tervezi beadni az igénylést. Mivel az MFB Pont termékek kiközvetítésében a Takarékbank élen jár, és más támogatott konstrukciókból is a piaci részesedését meghaladó mértékben folyósított, ezért a pénzintézet felkészült az esetleges rohamra. A hitelfeldolgozási központokba szükség szerint pluszmunkatársakat csoportosítanak át, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elvégezzék a hitelbírálatot, és az ügyfelek minél hamarabb pénzhez jussanak.

mfb_pont.png

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartakarek.blog.hu/api/trackback/id/tr3316494046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása