Újabb elismerés a Takarékbank elemzőinek
2021. március 10. írta: Takarék

Újabb elismerés a Takarékbank elemzőinek

Sorozatban ötödszörre kapták meg a Refinitive StarMine-díjat

Tavaly is a Takarékbank vezető elemzői adták a legpontosabb makrogazdasági előrejelzéseket a Reuters felméréseiben, ezért elnyerték a 2020 Refinitive StarMine-díjat. Az elismerést sorozatban ötödik éve kapják meg.

A Refinitiv egy New York-i központú, pénzpiaci adatokat és infrastruktúrát szolgáltató nemzetközi cég, amely a Reuters újságírói által gyűjtött gazdasági előrejelzéseket összegezve hirdeti ki évről a legpontosabb makrogazdasági elemzőket országonként. A Takarékbank vezető elemzői, Suppan Gergely és Horváth András 3280 ponttal nyerték meg a 2020-ra vonatkozó előrejelzési versenyt, a 2016-os, a 2017-es, a 2018-as és a 2019-es győzelmük után.

A Takarékbank makroelemzői rendszeresen adják a legpontosabbak előrejezéseket. A világ egyik legnagyobb elemzőközpontjának, a Consensus Economicsnak is elnyerték a díját a 2015-ös, a 2018-as és a 2019-es évre a legjobb GDP-előrejelzésért, valamint a Reuters-MNB díját is megkapták 2015-ös, 2017-es, 2018-as és 2019-es előrejelzéseikre. Ennél a két elismerésnél még nem adták át a 2020-as évre szóló díjakat.

Háttérinformációk

A Takarék Csoport Magyarország egyik legnagyobb bankcsoportja és a magyar pénzügyi rendszer meghatározó szereplője. A Magyar Bankholding részeként működő Csoport tagjai az MTB Zrt. mint integrációs üzleti irányító szervezet, a Takarékbank Zrt. mint univerzális kereskedelmi bank, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. mint szakosított hitelintézet, valamint egyéb, faktorálással, lízinggel, alapkezeléssel, ingatlankezeléssel, informatikai szolgáltatással és más kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó társaságok, leányvállalatok. A Takarék Csoport szabályszerű és prudens működését a külön jogosítványokkal rendelkező Integrált Hitelintézetek Központi Szervezete ellenőrzi és felügyeli.

A Takarék Csoport országos lefedettségű, univerzális kereskedelmi bankja a korábbi takarékokat tömörítő Takarékbank Zrt., az egyik legnagyobb hazai pénzintézet, amely az ország legnagyobb fiókhálózatát működteti, 1,1 millió ügyfelet szolgál ki. Helyi családoknak, közösségeknek és vállalkozásoknak, idősebb és fiatalabb generációknak, falusi és nagyvárosi lakosoknak kínál személyre szabott, korszerű és megbízható pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat.

Az MTB Zrt., a Budapest Bank Zrt. és az MKB Nyrt. a Magyar Bankholding csoport tagjai, amelyről bővebb tájékoztatást a www.magyarbankholding.hu oldalon olvashat.

_dsc2359-hdr333.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartakarek.blog.hu/api/trackback/id/tr2816456520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása