Újdonságok az AFR-ben


2020. sze 16. írta: Takarék

További tranzakciótípusokkal bővült az azonnali fizetési rendszer − írja a Portfolio.

  1. szeptember 1-jétől további tranzakciótípusokkal bővült az azonnali fizetési rendszer, ezzel lehetővé vált további, jellemzően vállalatok által használt tranzakciótípusokat is feldolgozni a rendszerben − írja a Portfolio.

A Takarékbank tervei szerint 2021 áprilisától lehet kötegelt utalásokat az AFR-en keresztül küldeni, az értéknapos és rendszeres átutalási megbízásokat ugyanakkor a bank nem tervezi átirányítani az AFR-be, tekintettel arra, hogy ezen megbízások előre értéknapos pontossággal kerülnek benyújtásra.

A fizetési kérelem szolgáltatást 2021. január 1-jétől tervezik bevezetni. Az AFR-re épülő tranzakcióindítási (például QR-kódos fizetési) szolgáltatások bevezetésén még dolgoznak, jelenleg több lehetőséget vizsgálnak (ElectraPay, TBA, illetve a GIRO is bejelentette az ez irányú fejlesztéseit). 2021. január 1-jétől biztosan lesz megoldásuk a kereskedő ügyfeleknek, hogy eleget tudjanak tenni a törvényi kötelezettségeiknek, továbbá folyamatosan konzultálnak a GIRO-val, hogy hogyan tudják a leghatékonyabban támogatni a megoldásuk bevezetését. A lakossági ügyfelek várhatóan a mostani Electra Mobilappot tudják majd elsőként QR-kódos fizetésre használni, de terveik szerint 2021 második negyedévében elindítják innovatív megoldásukat egy új fizetési platform alkalmazásban.

money-transfer-3588301_1920-900x480.jpg

Szólj hozzá