Elnyúló hatás


2020. sze 16. írta: Takarék

A válság elnyúló hatása, a szuperbank, a nulla százalékos lakáshitel és a törlesztési moratórium is szóba került a Portfolio Hitelezés 2020 konferenciáján.

A bankvezér-kerekasztal résztvevői egyetértettek abban, hogy a koronavírus elnyújtva érzékelteti hatásait a bankszektorban, a már megképzett kockázati költségek még messze nem a teljes hatást mutatják. Célzott és szelektált megoldást szorgalmaznak a törlesztési moratórium meghosszabbítására. Vida József Takarékbank elnök-vezérigazgató szerint a valós problémák a bankszektorban 2021-2022-ben jelentkeznek majd. Mérsékelt emelkedést vár ezért 2021 közepére az NPL-rátában.

A törlesztési moratóriummal kapcsolatban a legnagyobb félelme az, ha már egy évig nem kell fizetni a hitelt, akkor sokan azt gondolhatják, hogy utána minek törlesszenek.

A szuperbankkal kapcsolatban Vida József elmondta: már eljutottak bizonyos keretekig,és „a karácsonyfa alá szeretnénk tenni meglepetésként a munkánk eredményét”.

A nulla százalékos lakáshitelre reagálva a bankvezérek elmondták, a bankszektor nyitott arra, hogy megbeszélje a felmerülő javaslatokat.

vida-jozsef-385516.jpg

Szólj hozzá