2020.06.30. - Megalakult a Magyar Bankholding Zrt.


2020. jún 30. írta: Takarék

A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának cégnyilvántartási bejegyezésével létrejött a Magyar Bank-holding Zrt. - közölték a társaságot létrehozó pénzintézetek hétfőn.

Tájékoztatásuk szerint a három résztvevő mindegyike 33,33 százalékos közvetlen tulajdoni részesedéssel rendelkezik az új társaságban. A közös pénzügyi holding létrehozásáról május közepén írt alá szándéknyilatkozatot az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. az MKB Bank Nyrt.-vel. Május 26-án bejelentették, hogy az együttműködéshez a Budapest Bank Zrt. (BB) is csatlakozik.

Az akkor kiadott közlemény szerint az érintettek egy magyar tulajdonú bankcsoport létrehozását készítették elő. A három pénzintézet összesen csaknem 1,9 millió ügyfelet szolgál ki, és a belföldi bankfiókhálózat közel felét, több mint 920 fiókot ők működtetik. Együttes mérlegfőösszegük megkö-zelíti az 5800 milliárd forintot, ami a második legnagyobb Magyarországon - ismertették korábban a részt vevő pénzintézetek.                              

Az mfor.hu cikke szerint az öttagú igazgatóságának tagjai: elnök: Vida József, a TakarékBank elnök-vezérigazgatója, Lélfai Koppány, a BB vezérigazgatója, Balog Ádám, az MKB elnök-vezérigazgatója, Tajthy Attila, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének elnöke, és Bencze András Csaba ügyvéd. Az ugyancsak öt fős felügyelőbizottság tagjai:  Csapó András, Váradi Zoltán, Inámi-Bolgár Rita, Bánkuti Erzsébet Beáta és Rózsa Zsolt János.

bb_mkb_takarek_vida_osszeolvadas.jpg

Szólj hozzá