Erős a kínálat lakáshitelekből


2020. jún 04. írta: Takarék

A kínálati oldalt nem különösebben tépázta meg a járványhelyzet, ami a lakáshiteleket illeti: jelenleg is minden jelentősebb hazai szereplőnél fut valamilyen akció.

Leginkább egyes kezdeti költségeket engednek el a bankok, vagy kamatkedvezményt ajánlanak az ügyfeleknek, írja a Világgazdaság. A járványhelyzet ellenére is nagyon színes a kínálat a lakáshitelpiacon, a nagyobb szereplők honlapjain található tájékoztatók szerint minden jelentősebb szereplő tart érvényben akciókat. Ennek nyilván szezonális okai is vannak, emellett a hitelintézetek feltehetően bíznak abban, hogy a járványhelyzet enyhülésével az ügyfelek érdeklődése is növekszik.

Az érvényben lévő akciós ajánlatok két fő elven alapulnak. Az egyik a kezdeti költségek egy részét érinti: a legtöbb nagy szereplő elengedi, illetve átvállalja az olyan tételeket, mint a földhivatali ügyintézés költsége, az értékbecslés vagy a közjegyző díja. A költségek átvállalásánál is beiktatnak azonban korlátokat a bankok, így például az értékbecslés díjának elengedése rendszerint egy ingat-lanra vonatkozik, miközben a közjegyzői díjnál is többnyire 40-50 ezer forintban maximálják az átvállalt összeget.

shutterstock_278455016.jpg

Szólj hozzá