Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarországon


2020. már 27. írta: Takarék

koronavirus-2.jpgA miniszterelnök a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy kijárási tilalmat vezetnek be Magyarországon. Rendeletet hoztak arról, hogy: kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére.

Március 28-a és április 11-e között. Ebben az időben az otthonokat csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása miatt lehet elhagyni, de a korlátozás arányos és szükséges, megfelel a külföldi mintáknak.[1] [2]

A ma reggeli adatok alapján újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 300-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte pénteken a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldal. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 286 magyar állampolgár. Azt is írták, hogy az eddigi 28 főről 34-re nőtt a gyógyultak száma.

Egy nappal korábban, csütörtökön 261 fertőzöttről lehetett tudni, azóta tehát 39-cel nőtt a beazonosított esetek száma. Karanténban jelenleg 100-an vannak, 9275 mintavétel történt. A kór következtében 10-en hunytak el. Ez utóbbi nem változott.

 

Szólj hozzá