Gulyás: sok százezres munkanélküliséggel számol a kormány


2020. már 20. írta: Takarék

A kormány több százezres munkanélküliséggel és potenciális recesszióval számol a koronavírus gazdasági hatásai miatt - mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Magyarország a kevésbé fertőzött országok közé tartozik, de mindenki találgatja, mekkora a látencia, 10-15-szörös lehet. A megbetegedés százezres is lehet - jelentette be Gulyás Gergely. A következő napokban ugrásszerűen meg fog nőni a fertőzések száma. Időben, korábban hoztunk intézkedéseket, amik gátolják a terjedést, mondta.

Gulyás megismételte, hogy a beazonosíthatóság miatt nem közölnek területi adatokat, és arra a kérdésre, hogy nincs-e az a veszély, hogy a kistelepüléseken azt hiszik, őket nem érinti a vírus, azt mondta, hogy az ország minden területén ott van már a vírus, ezt közölték korábban is, ez tudott dolog.

A babaváró- és a diákhitelekre is vonatkozik a hitelek törlesztésének idei, a koronavírus-járvány miatt elrendelt felfüggesztése. A babaváró kölcsönnél a 10 éves futamidő nem hosszabbodik meg - mondta a Miniszterelnöksége vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányinfón kiemelte: Révész Máriusz vezetésével új, önkéntességi akciócsoportot hozott létre. Gulyás Gergely kulcsfontosságúnak nevezte a koronavírussal összefüggésben elrendelt veszélyhelyzet parlamenti meghosszabbítását.

blog_84.jpg

Szólj hozzá

munkanélküliség Gulyás Gergely koronavírus