Jön az új fizetési rendszer a bankoknál - sok szolgáltatás nem indul majd el


2020. feb 21. írta: Takarék

Március 2-ától a hét minden napján, 0-24 óráig néhány másodperc alatt megérkezik a pénz annak a számlájára, akinek utalunk.

A GIRO új elszámolási rendszert épített, a magyar bankok pedig 30-40 milliárd forintot költöttek rá. A kormány és az MNB a pénzforgás gyorsulásától azt várja, hogy újabb löketet ad a gazdaságnak, visszaszorul a készpénzforgalom, és a nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően magas hazai készpénzállomány csökkenhet.

Az azonnali fizetés elindul ugyan március 2-án, de a többi extrára, a fizetési kérelemre és a QR-kódos fizetésre várniuk kell az ügyfeleknek - írja a Napi.hu. Az azonnali fizetéssel együtt elvileg elindulhatnának olyan szolgáltatások is, mint a fizetési kérelem. A Napi.hu által megkérdezett bankok egyike sem indítja el ezt a szolgáltatást március elején. A TakarékBank 2020 második felében tervezi a fizetési kérelem bevezetését, a CIB-nél és a Budapest Banknál és az MKB-nál is a későbbi tervekben szerepel a bevezetése, a K&H pedig nem ad ki információt a jövőbeni üzleti terveiről.

blog_33.jpg

Szólj hozzá

bank azonnali fizetés GIRO