Az MFB új forrásbevonás szervezésére adott megbízást


2020. feb 07. írta: Takarék

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 2020. január végén megbízást adott a bécsi székhelyű Erste Group Bank AG-nak és a müncheni központú Bayerische Landesbanknak forrásbevonási műveletek megszervezésére, lebonyolítására - közölte az MFB csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a mandátum alapján 300 millió euró keretösszegben hajthatók végre német jog alatti egyedi hitelügyletek, azaz Schuldscheindarlehen (SSD) és Namensschuldverschreibung (NSV) típusú  tranzakciók. Az SSD a német jog szerinti, a német és az osztrák tőkepiacon használatos speciális finanszírozási forma, amely a kötvény és a hitel jellemzőit egyaránt mutatja. Az NSV 10 évnél hosszabb futamidejű forrásbevonás, amely nem hitelnek, hanem értékpapírnak minősül.

A megállapodás lehetőséget biztosít arra, hogy az MFB Zrt. új befektetői körtől rugalmasan, gyorsan hosszú futamidejű forrásokat vonjon be a fenti piacokról. A bank ezeket a folyamatosan bővülő finanszírozási tevékenységére használja fel - közölte a Magyar Fejlesztési Bank.

blog_50.jpg

Szólj hozzá