Elfordulnak a sárga csekktől Magyarországon


2020. jan 31. írta: Takarék

Vidéken is folyamatosan nő az elektronikus számlafizetés népszerűsége, azonban jelentős különbségek vannak a megyei jogú városokban élők számlafizetési szokásai között a Díjnet adatai szerint. A közüzemi számlafizetésben egyre jelentéktelenebbé válik a sárgacsekkes fizetés.

A 23 megyei jogú várost vizsgáló összegzésben 175 ezer háztartás adatai szerepelnek, és ebből már egyre jobban látszik, hogy egyre népszerűbb az elektronikus fizetés. A megyei jogú városokban élők tavaly összesen 12,5 milliárd forintnyi számlát kaptak meg a Díjneten keresztül, az oldalon befizetett számlák értéke pedig több mint 600 millió forinttal (13 százalék) haladta meg az előző évit. A vidéki nagyvárosokban az e-számlafizetők 83,2 százaléka tartotta be a határidőket 2019-ben, ami 0,8 százalékos javulás 2018-hoz képest: akkor 82,4 százalék volt ez az arány. A számlafizetési fegyelem az elektronikus számlafizetők körében évről-évre javuló tendenciát mutat, tavaly már csak a számlák 3,8 százalékánál csúsztak több mint 15 napot.

"A számláikat elektronikusan kezelő ügyfelek tudatosabbak, mint a papír alapon fizetők, pontosabban rendezik a számlákat, ezért a hátralékok is jelentősen csökkennek, ezt a Díjnet korábbi vizsgálatai rendre kimutatták" - idézik a közleményben Hermán Brigittát, a Díjnet kommunikációs menedzserét.

dijnet.jpg

Szólj hozzá

csekk számlafizetés Díjnet