Mibe érdemes befektetni 2020-ban?


2020. jan 02. írta: Takarék

Hamarosan itt az újév, kezdődik a nagy vállalások és a pénzügyi rendezés időszaka. Mivel év vége és újév eleje környékén sokan vetnek számot élethelyzetükkel kapcsolatban, Farkas Dávid, a Takarékbank Stratégiai Kontroll és Elemzési Központjának igazgatója elárulta a HelloVidéknek, érdemes-e kiváltani most a hitelt, milyen megtakarításban vagy befektetésben érdemes gondolkodni 2020-ban.

„A megtakarítás gyűjtése és pénzügyeink rendezése mindig függ az aktuális élethelyzetünktől, jövedelmünktől, így mindenki számára hasznos és egyben univerzális tanács nincs. Fontos, hogy meghatározzuk terveinket az egész közeli céloktól az egészen távoliakig. Rövid távú célok (éven belüli) lehetnek például az adósságrendezések, utazás, biztonsági tartalék képzése. Középtávú (1-3év) célok közé sorolható az autóvásárlás vagy lakásfelújítás, míg a hosszabb és hosszú távú célok lehet a lakásvásárlás, gyermekek iskoláztatása, vagy nyugdíjas évek biztosítása.

Első lépésként érdemes a célokat meghatározni, utána felmérni a vagyoni helyzetünket, megtakarításainkat és rendszeres jövedelmünket.

Fontos a költségvetés elkészítése, így előáll, hogy mekkora bevétel mellé, mekkora és milyen szerkezetű havi kiadások tartoznak. Láthatóvá válik, hogy hol lehet a költségekből faragni, illetve készíthető egy megtakarítási menetrend is. Ha megvan a cél, ha megvan a megtakarítani kívánt összeg, akkor elérkeztünk az utolsó, de nagy odafigyelést igénylő kérdésig: hogyan tudjuk ezt hasznosítani? Rengeteg pénzügyi szolgáltatás és banki termék áll rendelkezésre, ahhoz, hogy megtakarított pénzünket biztonságban tudhassuk és gyarapíthassuk is.

Ezek közötti választásban befektetési tanácsadó hatékony segítséget tud nyújtani. A Takarék csoport több mint 600 bankfiókjában nyújt befektetési szolgáltatást, ezek bármelyikében kérhetnek az Ügyfelek tájékoztatást az aktuális megtakarításaikról és tanácsadóink segítségével megtervezhetik pénzügyi céljaikat."

shutterstock_1139634815.jpg

Szólj hozzá

hitel kölcsön hitelek Takarékbank hitelcél