A negyedik negyedévet is jól indította az építőipar


2019. dec 14. írta: Takarék

A KSH adatai szerint októberben 20,5 százalékkal nőtt az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, ami július óta a legnagyobb ütem. Az év első tíz hónapjában 27,0 százalékkal emelkedett az építőipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Elfogadták az új uniós zöld irányzatot


2019. dec 14. írta: Takarék

Az Európai Unió új, identitás-meghatározó politikája az Európai Zöld Megállapodás, amelynek egyik kulcseleme – a mezőgazdasági termelést is befolyásoló – „a termelőtől a fogyasztóig” nevű programelem - írja az Agrotrend.hu.

Technológiai forradalom küszöbén az agrárium


2019. dec 14. írta: Takarék

A mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a big data, a dolgok internete és az ehhez hasonló fogalmak már jó ideje megjelentek olyan területeken is, amelyeket nem kötünk össze automatikusan a számítástechnikával, írja a 24.hu.

Módosították a szövetkezeti hitelintézetekről szóló törvényt


2019. dec 11. írta: Takarék

Az országgyűlés tegnap néhány ponton módosította a szövetkezeti hitelintézetekről szóló tőrvényt az alábbiak szerint: (1) A szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról és egyes gazdasági tárgyú jogszabályokmódosításáról szóló 2013. évi CXXXV. törvény (a továbbiakban: Szhitv.) 6. § (3) bekezdése…

Zöld növekedési pályát javasol az MNB


2019. dec 11. írta: Takarék

A fenntartható fejlődés három pillére az ökológiai fenntarthatóság, a gazdasági növekedés és a társadalmi egyenlőtlenség kérdése – állapította meg az MNB Növekedési jelentése. A jegybank szerint kevesebb erőforrást kellene felhasználni ahhoz, hogy fenntartható legyen a gazdaság. Szerintük abban az…