Most kiderül, mibe fektetnek Magyarország legnagyobb alapjai!


2019. dec 30. írta: Takarék

A 10 legnagyobb kezelt vagyonnal bíró magyar alap összesen 2000 milliárd forintot meghaladó ügyfélpénz sorsáról dönt, ez a teljes magyar befektetési alap piac vagyonának harmadát jelenti.

Sok befektető tartja tehát bennük a pénzét, de csak kevesen tudják, pontosan mibe is fektetnek Magyarország legnagyobb és legkeresettebb alapjai.

A Portfolio összeállításában a Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap is szerepel.

Az alap befektetési célpontjai olyan stabil jövedelmet biztosító ingatlanok, amelyek kiváló műszaki állapotban vannak, jó a földrajzi elhelyezkedésük és a hosszú távú bérleti szerződésekkel rendelkeznek. Az ingatlanok mellett a pénzpiaci eszközökbe fektet még az alap. Az alap portfóliómenedzsere Balázs Bence. Az alap havi portfóliójelentéséből kiderül, hogy az alap elsősorban kiskereskedelmi és iroda ingatlanokat tart, a pénzeszközök aránya is viszonylag magas, 30% körüli. Az alapban még viszonylag nagy arányt, 9%-ot képviseltek az ingatlanalapok befektetései jegyei. Az MPT Ingatlan alapban vannak 10%-ot meghaladó részarányú eszközök is, mégpedig a Magyar takarékszövetkezeti bank betétei, amelyek az előbb említett pénzeszközök között vannak.

blog_97.jpg

Szólj hozzá

alap