Brutálisan megugrottak az online fizetések


2019. dec 17. írta: Takarék

Az idei harmadik negyedévben éves alapon 60 százalékkal nőtt az online kártyás vásárlási forgalom, a negyedévben már közel 470 milliárd forintot hagytunk ott az e-boltokban.

Pedig a novemberi black friday, és a karácsonyi szezon miatt erős utolsó negyedév még ennél is nagyobb növekedést hozhat. Az MNB egyik elejtett mondatából arra is következtethetünk: a boltokban üzemelő POS-terminálok valójában nem mind "eltűnnek", hanem csak külföldi szolgáltatók termináljai lépnek a helyükbe.

Kitartóan és dinamikusan emelkedik a kártyás fizetési forgalom, az idei harmadik negyedévben a tranzakciók száma 19, a tranzakciók értéke 21 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - derül ki az MNB friss negyedéves statisztikájából. A fizikai kártyás fizetések száma 17, értéke 16 százalékkal emelkedett éves alapon, az online bankkártyás fizetések száma és értéke azonban ennél is nagyobb, egészen elképesztő növekedést produkált: a tranzakciók száma egy év alatt 41 százalékkal, a tranzakciók értéke pedig 58 százalékkal emelkedett.

shutterstock_222913000.jpg

Szólj hozzá

fizetés online vásárlás