Vida József: közösségi bank voltunk és az is maradunk


2019. okt 31. írta: Takarék

Az ország ötödik legnagyobb bankja jön létre az elkövetkező napokban – jelentette ki a TakarékBank elnök-vezérigazgatója. Vida József az Inforádió Aréna című műsorában elmondta: a november 6-án újranyitó bankokban egységesített kiszolgálással találkozhatnak az ügyfelek, emellett egyszerűsödik az internetes bankolás. A TakarékBank elnök-vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a pénzintézet vezetése a lakossági hitelezés területén 10 százalékos növekedést tervez.

A takarékszövetkezeti szektor átalakításának legjelentősebb állomásaként október 31-én a megmaradt 11 regionális takarékszövetkezet és két bank egyesül a TakarékBank Zrt.-ben, így létrejön az ország ötödik legnagyobb bankja. Egy teljes szektor átalakítása zárul le, a pár évvel korábbi 120 takarékszövetkezetből egy országos univerzális bank jön létre.

 Az egyesülésekkel először 56-ra, majd 12-re csökkent a Takarékok száma, majd létrejött a Takarék Kereskedelmi Bank mellett a TakarékBank két bankból és egy kisebb takarékszövetkezetből, és magába olvasztott még más regionális kisbankokat. Ez volt a főpróba, és most jött el a pillanat, hogy egy univerzális nagybankká alakul a szektor. Ez 1,1 millió ügyfelet, 750 kirendeltséget, 7000 dolgozót és több ezer takarékszövetkezeti tulajdonost jelent.

Magyarországon az elmúlt évtizedekben ilyen mértékű összeolvadás nem nagyon volt - hangsúlyozta Vida József. A kezdeti hét informatikai rendszerből mostanra négy maradt, amit szintén egybefésülnek az informatikusok.

Emiatt bankszünnapot hirdetett november első napjaira a Takarék: november 4-én és 5-én szünetel a szolgáltatás, a fiókok pedig október 31-től rá november 6-ig nem lesznek nyitva. A november 6-án újranyitó bankokban egységesített kiszolgálással találkozhatnak az ügyfelek, akiket ezután bárhol az országban ki tudnak szolgálni.

Egyszerűsödik az internetes bankolás, mert mindenki azonos felülettel találkozhat. Lesz ügyfél, akinek újdonság lesz, másoknak változatlanul marad. Nagyobb hangsúlyt helyeznek majd arra, hogy náluk mindenki megtalálja a számára elfogadható terméket és "csatornát" - utalt az elektronikus és mobilszolgáltatásokra is az elnök-vezérigazgató.

 

Szólj hozzá

Takarékbank Takarék Csoport