Újabb könnyítések az MFB energiahatékonysági hitelprogramjánál


2019. okt 22. írta: Takarék

Új módosító csomag lépett életbe a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által közvetített kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitelprogramnál október közepétől.

Az MFB hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet, hogy a magánszemélyek, illetve társasházak és lakásszövetkezetek számára elérhető uniós forrású program rendkívül népszerű, a hitel közép-magyarországi régiónak szánt alprogramjánál a beérkezett igénylések elérték a keretösszeget, a többi régiónak szánt keretre viszont továbbra is lehet pályázni.

A lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel jelenleg a legnagyobb program, ami az energetikai szempontból elavult ingatlanok korszerűsítését célozza.

Az október 15-től hatályos módosítási csomag alapján a természetes személyeknek, jellemzően a családi házak tulajdonosainak lehetősége nyílik arra, hogy a projekt befejezésének határideje indokolt esetben 3 hónappal kitolódjon. Biztosítéki könnyítéseket vezettek be az 5 millió forintot elérő vagy meghaladó kölcsönösszeg esetén, az igénylők az eddiginél kedvezőbb fedezeti elvárások mellett, vagy bizonyos feltételek esetén akár tárgyi fedezet nélkül is hitelhez juthatnak. Valamennyi hiteligénylőt érintő változás, hogy a korábbi 50 százalékról 100 százalékra emelkedik az utófinanszírozás mértéke.

haz_napelem.jpg

Szólj hozzá

energiahatékonyság Takarékbank MFB MFB Pont