Megérkeztek a legújabb banki fintech megoldások – Így bankolhat okosabban


2019. okt 03. írta: Takarék

Video-bank, digitalizáció, okos bankfiókok, mesterséges intelligencia, gyorsabb hitelkihelyezés, és szabályozási kérdések.

Mekkora versenyt jelentenek a bankok számára a fintech cégek, illetve a másik oldalon milyen banki fejlesztéseket láthatunk? Ezekre a kérdésekre válaszoltak a nagybankok vezetői az 57. közgazdász vándorgyűlésen folytatott panelbeszélgetésen, melynek egyik fő témája a digitalizáció és a fintech cégek térnyerése volt - írja a Növekedés.hu.

Vida József, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank elnök-vezérigazgatója kifejtette, hogy jelenleg nincs megfelelő szabályozói összhang a bankok és a fintech cégek tekintetében. A fintech vállalatok ugyanis nincsenek kellő mértékben szabályozva, miközben a bankok rendkívül komoly erősforrásokat fordítanak arra, hogy megfeleljenek a szabályozásnak.

Vida hozzátette, hogy remélhetőleg a bankolási folyamat az automatizáció, és a robotizáció irányába mozdul el. A Takarék Csoport az elmúlt időszakban például okos bankfiókot nyitott, melyekben minden digitális, illetve amelyek 0-24 óráig működnek. Az emberek egy része ugyan szereti ezeket az új megoldásokat, de a többségük inkább elmegy egy közeli nem digitális fiókba, mert továbbra is fontos számukra a személyes kapcsolat.

13vidacz.jpg

Szólj hozzá

fintech Vida József