Nagyon keresik a gyakornokokat a bankok, sok pozíció szabad


2019. aug 09. írta: Takarék

Változatlanul erős a kereslet a hazai bankok részéről a gyakornokok iránt: a legnagyobb szereplőknél a nyitott pozíciók közel 8 százalékát a pályakezdés előtt álló fiatalok számára hirdetik - írja a Világgazdaság.

Továbbra is szívesen foglalkoztatnak gyakornokokat a hitelintézetek. A csoportszintű mérlegfőösszeg szerinti legnagyobb kilenc hazai szereplő tegnap összesen 90 gyakornoki pozíciót hirdetett meg, ami az elérhető 1160 nyitott álláshelyhez viszonyítva egyáltalán nem kevés. A gyakornoki pozícióknál emellett figyelembe kell venni, hogy egy hirdetéshez akár több hely is kapcsolódhat, illetve a legnagyobb szereplők döntő többsége folyamatosan futtat gyakornoki programokat: mindezek alapján több száz elérhető pozíció lehet a piacon.

A bankok honlapjain megjelenő tájékoztatók, álláshirdetések alapján a gyakornoknak jelentkezőkkel szemben mindenütt nagyon hasonlók az elvárások. Alapvető követelmény, hogy a jelentkező vegyen részt valamilyen nappali tagozatú főiskolai vagy egyetemi, gazdasági tematikájú képzésben. A felhasználói szintű számítógépes ismeret szintén mindenhol alapkövetelmény, de sok helyen elvárják az angolnyelv-tudást is. A pozíciók többsége részmunkaidős, jellemzően heti 20-30 órás elfoglaltsággal.

gyakornok.jpg

Szólj hozzá

bank bankrendszer gyakornok banki ügyintéző Takarékbank