Megváltozott az integrációs törvény, létrejött a Holding Szövetkezet


2019. júl 05. írta: Takarék

Alapvetően azzal a céllal, hogy az idén megszűnő takarékszövetkezetekben részjeggyel rendelkező mintegy 27 ezer tag az egyesülések eredményeként 2020. január 1-jétől egyedüliként megmaradó, immár univerzális TakarékBank eredményeiből is részesedhessen, osztalék formájában - írja az mfor.hu.

A pénzintézeti ügyfelek adatazonosítási határidejét június 26-áról október 31-éig kitoló jogszabály módosításának árnyékában az Országgyűlés június 25-én a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról még 2013-ban megalkotott törvényen is változtatott. A július 1-jétől hatályos újdonságok lényegét szakértők segítségével foglalta össze a portál.

Új szereplőt teremtett a törvénymódosítás az Integrációban: a Holding Szövetkezetet. Csak egy ilyen tagja lehet az Integrációnak. Fő funkciója, tevékenysége és értelme az, hogy a jelenleg 27 ezer főt számláló takarékszövetkezeti tagság a Holding Szövetkezetben éljen és működjön tovább, osztalék formájában részesedjen a TakarékBank eredményéből, vegyen részt a helyi közösségek életében és állítson jelöltet az SZHISZ igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai többségére. Ezzel lényegében a takarékszövetkezeti tagok összessége vált a Takarék Integráció legfőbb őrévé. A törvénymódosítás vonzóvá tette a tagságot és megteremtette a lehetőséget a tagi létszám növelésére, egy új alapokon létrejövő, sikeres szövetkezeti bankcsoport létrehozására.

Forrás: Mfor.hu

tak_logo_cmyk_takarekbank_1.jpg

 

Szólj hozzá

változás takarékszövetkezet TakarékBank integrációs törvény Holding Szövetkezet