Bártfai-Mager Andrea: szükség van a vállalati hitelállomány növelésére


2019. jún 12. írta: Takarék

A további gazdasági növekedés eléréséhez szükség van a vállalati hitelállomány növelésére - mondta Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden Budapesten az MFB csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén.

A miniszter hangsúlyozta: a kormány célja, hogy a gazdaság eddig elért eredményeit megvédje, ennek érdekében alkotta meg a gazdaságvédelmi akciótervet. Hozzátette, a vállalati hitelállomány növelését célozza az is, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv részeként a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 10 milliárd forint tőkeemelésben részesül.

Búza Éva, a Garantiqa vezérigazgatója elmondta: a Garantiqa fennállásának legsikeresebb évét zárta 2018-ban, a társaság kezességvállalási állománya 707,2 milliárd forintra emelkedett az elmúlt évben, tavaly 137 milliárd forinttal nőtt az állomány. A társaság a garancianyújtással 900 milliárd forint hitel felvételéhez segített több mint 40 ezer vállalkozást.

Sipos-Tompa Levente, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója a vezetés 3 prioritásáról beszélt. A 2014-20-as uniós költségvetési ciklus forrásallokációjának sikeres lezárása mellett csoportszinten is jó eredményeket kell elérni, és vissza kell térni a klasszikus fejlesztési banki modellhez - mondta.

bartfai_mager_20andrea_3985_flag.jpg

Szólj hozzá

vállalati hitelállomány Bártfai-Mager Andrea