Vida József az InfoRádió Aréna című műsorának a vendége volt


2019. már 20. írta: Takarék

Vida József a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Takarék Csoportban az évtized legjelentősebb hitelpiaci átalakulása zajlik, amelynek nyomán a korábbi több mint száz kis takarékból egyetlen, egységes, ízig-vérig korszerű, erős, országos, univerzális bankcsoport épül.

Az üzleti megújulás részeként korszerűsítik és országosan átjárhatóvá teszik a fiókhálózatot, helyi közösségeket finanszíroznak és támogatnak, generációk és családok igényeire, élethelyzeteire szabott korszerű termékeket kínálnak, nyitnak a főváros és nagyvárosi fiatalabb generációk felé is. Mindeközben a takarékok megőrzik, korszerűsítik hagyományos értékeiket.

A Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója lehetségesnek tartja, hogy a Takarékbank kérőként megméreti magát a Budapest Bank privatizációjakor, ha erre lehetőség lesz, álláspontja szerint minden lehetőséget meg kell vizsgálni.

Emlékeztetett: 2018-ban döntés született arról, hogy 2019 végére a takarékok fúziójával egy megújult, univerzális nagybank jön létre, amelynek mintegy 750 bankfiókból álló hálózata a legnagyobb lesz az országban, másfélszerese a sorban utána következő kereskedelmi bankénak. Céljuk, hogy 15 kilométeres körzetben mindenki elérje fiókjaikat - szögezte le.

Vida József a csoport teljesítményét jónak ítélte meg, de, mint mondta, tulajdonosi szemmel lehetne még jobb: „A digitális oldalt is fejlesztenünk kell, el kell jutnunk mindenhova, csak fiókokkal nem tudjuk felvenni a versenyt. Trendivé kell tennünk a bankolást, a közös arculat ebben sokat segít, országosan ismertté váltunk” – nyilatkozta a bank vezetője.

vj.png

Szólj hozzá