Átadták a Hungária Takarék megújult fiókját


2019. jan 07. írta: Takarék

Hőgyész gyarapodásának újabb állomásaként ma, pénteken lezajlott a Hungária Takarék helyi fiókjának ünnepélyes átadása. Maga a pénzintézeti kirendeltség már 1974 óta működik a községben: ám a mostani átfogó renoválás szó szerint újjávarázsolta és legkorszerűbb tartalommal ruházta fel a régiós léptékű létesítményt.

A Hőgyész és Vidéke Takarékszövetkezet 1958–ban alakult a hőgyészi lakosokból, valamint az akkori működési körzet lakosságából szerveződött tagsággal. A fiók 1974–ben költözött a saját építtetésű jelenlegi épületbe. 2000–ben a Hőgyész és Vidéke Takarékszövetkezet beolvadt a Zomba és Vidéke Takarékszövetkezetbe, tavalyelőtt pedig a Zomba és Vidéke Takarékszövetkezet egyesült a Hungária Takarék Takarékszövetkezettel. Ez újabb lehetőséget hozott a kirendeltség életében, mivel sokkal több terméket és szélesebb körű szolgáltatást tudtak nyújtani az ügyfeleknek, mint addig.

Ezeket és a felújítással járó további előnyöket is felsorakoztatta köszöntőjében Gáspár Csaba, az immár hatvan éves múltra visszatekintő Hungária Takarék ügyvezető igazgatója és Botta György, a település polgármestere. A négy, magasan képzett munkatárssal dolgozó fiók elsődleges célja a község lakosságának, vállalkozásainak és az önkormányzat igényeinek teljes körű kiszolgálása. Tágabb kitekintéssel élve, a Hungária Takarék számára kiemelten fontos a megye és a régió mezőgazdaságának szakszerű és hatékony támogatása. Ez a törekvés eredményesen járul hozzá a vidékfejlesztéshez, a vidék népességének megtartásához és a Modern Falvak program megvalósulásához. Ugyancsak szót kapott Brauer János, a Hungária Takarék elnöke, Vizin Balázs műsorvezető pedig Potápi Árpád János államtitkár üdvözletét és gratuláló szavait tolmácsolta.

A nemzetiszín szalag átvágása után a munka azonnal el is kezdődött, hiszen a helyszínen megjelent az első ügyfél, aki elismeréssel nyugtázta a változásokat és a gyors ügyintézést.

letoltes.png

Szólj hozzá