Az irodák és a plázák a legvonzóbb befektetések


2018. dec 15. írta: Takarék

Bár 2018 első felében 40 százalékkal kevesebb ingatlant vásároltak befektetési céllal Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, a piacba vetett bizalom és a pozitív hangulat továbbra is töretlen - írja a Portfolio.

Az Eston International Ingatlantanácsadó Zrt. adatai szerint az évi 6 százalékot közelítő ingatlanbefektetési hozamok a prémium irodáknál a tízéves szint alatt vannak, nagyjából megegyeznek a kiskereskedelmi ingatlanokéval. Az ipari és logisztikai ingatlanok is jelentős dráguláson mentek keresztül, 9 százalékhoz közeli hozamszintről az évek során 1,25 százalékpontot süllyedtek.

A piacot uraló hazai befektetők mellett ismét egyre erőteljesebben érdeklődnek a nemzetközi invesztorok a kereskedelmi ingatlanok iránt. A második legnagyobb volumenű idei irodatranzakciót a Takarék Csoporthoz tartozó Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt Torony Ingatlan Befektetési Alap hozta tető alá, megvásárolva az Alkotás Point irodaházat. A vagyonkezelő egy erős bérlői körrel rendelkező, stabil műszaki alapokon álló, a piacon már bizonyított befektetési lehetőséget keresett, így esett a választása az ikonikus bel-budai, 25 ezer négyzetméteres irodaházra.

top-construction-companies-in-kenya.jpg

Szólj hozzá

ingatlan pláza befektetés iroda