Egy évtizeden belül a mobil lehet a bankkártya


2018. dec 07. írta: Takarék

A bankkártyás fizetéseink többségét itthon is már egyetlen érintéssel rendezzük, innen pedig csak egy lépés, hogy a vásárlás végén a bankkártya helyett a mobilunkat érintsük a terminálhoz. Szetnics László, a Mastercard regionális üzletfejlesztési vezetője beszélt a mobiltárcák szerepéről és az új generációs megoldások adta lehetőségekről a Manager Magazinnak.

Azt mondhatjuk, hogy a magyar piac rendkívül gyorsan fejlődik, annak ellenére is, hogy az elmúlt hónapokban sokat lehetett hallani arról, hogy mennyi mindent kellene még fejleszteni az elektronikus fizetés területén. A bankkártya-elfogadás mutatóiban ugyan még távol állunk egyes nyugat-európai országok szintjétől, azonban az éves bővülés meghaladja a 20 százalékot. A technológia területén pedig Magyarország kifejezetten jól teljesít.

A bankkártyás fizetések több mint 80 százaléka ma már érintéses fizetési tranzakció, ami rendkívül komoly részarány nemzetközi összehasonlításban.

Mindez köszönhető annak, hogy a bankkártya-elfogadó hálózat szinte 100 százalékban alkalmas az érintőkártyák elfogadására, s ma már lényegében csak ilyen, korszerű és gyors fizetést lehetővé tevő plasztikok kerülnek kibocsátásra a bankoknál, takarékszövetkezeteknél.

mastercard-b2b-payments-mobile-app-hong-kong-commercial-card-sme-supplier.jpg

 

Szólj hozzá