Bővülnek a beruházások hazánkban


2018. dec 01. írta: Takarék

A harmadik negyedévben a beruházások értéke az első fél évet meghaladó ütemben, 22 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakit. A növekedés a vállalkozások fejlesztéseinek, a 2014–2020-as uniós költségvetési ciklus forrásaiból finanszírozott projekteknek, valamint a továbbra is élénk ingatlanberuházásoknak köszönhető. Az év első három negyedévében a beruházások 17 százalékkal bővültek az egy évvel korábbihoz képest – közölte a KSH.

A befektetéseket támogató intézkedéseknek, így az egy számjegyű társasági adónak, a csökkenő munkáltatói terheknek és a fejlesztési források megfelelő felhasználásának is köszönhető, hogy az év háromnegyed részében több mint 5300 milliárd forintnyi beruházás valósult meg Magyarországon – jelentette ki Varga Mihály a legfrissebb adatokat értékelve. A pénzügyminiszter kiemelte: a harmadik negyedéves bővüléshez az ingatlanszektor, a szállítás-raktározás, valamint az energiaipari beruházások járultak hozzá a legnagyobb mértékben.

Szárnyalnak a beruházások szinte minden ágazatban – kommentálta az adatközlést a Takarékbank elemzője. Suppan Gergely szerint a világviszonylatban is kiemelkedő teljesítményt az építőipar harmadik negyedéves növekedése is előrevetítette. Ez a bővülés 29 százalékos volt, az idei első háromnegyed évben a növekedés 16,9 százalékot ért el.

serbia_auto_industry_780x439.jpg

Szólj hozzá