Fintech nagyágyúk tanácskoznak Budapesten


2018. nov 16. írta: Takarék

A bankok digitális transzformációjáról volt szó a Portfolio Banking Technology konferenciájának második panelbeszélgetésén, ahol banki IT-vezetők és nagy banki IT-beszállító cégek képviselői beszélgettek a témában.

A bankolási szokásokat a következő években alapvetően megváltoztató szabályozói változtatások, a PSD2 és az azonnali fizetés technológiai, jogszabályi és edukációs kihívásait kapcsán osztják meg gondolataikat egymással és a közönséggel a következő kerekasztal-beszélgetés résztvevői, Csákay Mátyás (MagnetBank), Galló Csaba (CIB Bank) Karsai Gergely (TakarékBank), és Mayer Győző (Giro).

A digitalizációnak része lehet egy core rendszercsere, de egy új mobilapp is. Mindenki azt keresi, hogyan tud olyan megoldásokkal előállni, amikor már nem másol egy versenytárs megoldást, hanem valami újat tesz hozzá - mondta Fischer Bálint (Dorsum). A digitalizáció, például a robotizáció révén, a hatékonyságjavításban, a költségcsökkentésben is nagyon fontos. Attól, hogy az IT agilisan működik, a szervezet még nem lesz agilis. Ehhez a szervezetnek is fel kell nőnie, ezt a kultúrát kell felvenni. A Takarék Csoport is lépeseket tervez ebbe az irányba - tette hozzá Karsai Gergely (Takarék Csoport).

technology.png

Szólj hozzá

portfolio TakarékBank fintech takarék csoport