Jól teljesítenek az MFB Pontok


2018. sze 21. írta: Takarék

Elégedettek az MFB Pontok teljesítményével a Világgazdaságnak válaszoló hitelintézetek – a termékek a régi ügyfélkör mellett új vállalkozásokat is vonzanak a fiókokba.

A konzorciumokba tömörült bankok jó részénél sikeresnek tartják az MFB Pontok működését – már csak azért is, mert a támogatott hitelek és kombi termékek mellett az új lehetőségek új ügyfeleket is jelentenek a Magyar Fejlesztési Bank két pályázatán elindult vállalkozásoknak. A kívülről jövő vállalkozások előszeretettel nyitnak számlát, helyeznek el betétet a Takarékbank csoport tagjainál. A Budapest Bank (BB) tapasztalatai szerint sok olyan cég választotta a hitelintézetet, amely korábban nem volt ügyfelük. Noha minden MFB Ponton ugyanazon termékek érhetők el, a bank tapasztalatai szerint az ügyfelek értékelik, hogy ugyanazok a kollégák foglalkoznak az MFB-termékekkel is, akikkel egyébként is kapcsolatban vannak az ügyintézés során.

Ami a folyósításokat illeti: csak a Takarékbank és a takarékszövetkezetek, illetve a Budapest Bank hálózatában meghaladja a 3400-at a folyósított hitelek száma. Ezekben 226,1 milliárd forint kölcsönt helyeztek ki a hitelintézetek és a takarékok a vállalkozói ügyfeleknek. A BB-nél az eddig jóváhagyott kombinált termékeknél több pályázati kiíráson is 50 százalék feletti az általuk kezelt kérelmek száma.

mfb_1_1.jpg

Szólj hozzá