Megugrott a Babakötvény kamata, egyre többen vásárolják


2018. sze 20. írta: Takarék

Megugrott a kamata és a népszerűsége is az idén a Babakötvénynek. A tavalyi 10,4 milliárdnál az idén több pénz folyhat be a Start-számlákra, amelyekből egyre többet visznek át a bankoktól a kincstárhoz – írja a VILÁGGAZDASÁG.

A Magyar Államkincstárnál egyébként tavaly összesen 23 796 Start-számlát nyitottak, ebből a 2017-ben született babák részére 8474-et indítottak el. Az öngondoskodási láz azonban idén sem csillapodott, hiszen a szülők további 5204 számlát nyitottak a tavaly született gyerekek részére.

A Babakötvényt kizárólag az államkincstári Start-számlákra lehet megvásárolni. Ilyen számlákat vezetnek a hazai hitelintézetek is, ezek száma viszont folyamatosan csökken. Az életkezdési támogatásról szóló program 2006-ban indult, akkor a hitelintézetek is beszállhattak, és a legtöbb számlát a bankoknál, illetve a TAKARÉKSZÖVETKEZETEKNÉL nyitották meg. A bankok és TAKARÉKOK az alacsony kamatkörnyezetben már évek óta nem tudnak versenyezni a Babakötvénnyel, a mostani kamattal főleg nem. Egyre többen ismerik ezt fel, és viszik át a gyerekek megtakarítását a kincstárhoz.

baby-aan-het-spelen-tijdens-tummy-time-1.jpgFotó: 24baby.nl

Szólj hozzá