Elindult az MFB kkv-knak szánt kamatmentes hitelprogramja


2018. sze 11. írta: Takarék

Hétfőtől igényelhetik a kis és közepes vállalkozások (kkv) a nulla százalékos kamatú európai uniós forrású hitelt technológiai korszerűsítésre az MFB PONTOKON - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hétfőn.

A közleményben kiemelték: a hitelprogram keretösszege 60 milliárd forint. A hitelt eszközbeszerzésre, technológiai korszerűsítésre, és kezdő vállalkozások beindítására is fel lehet venni. A felvehető hitelösszeg minimum 1 millió forint, maximum 50 millió forint; a kezdő vállalkozások maximum hitelösszege 25 millió forint - ismertették.

A hitel minimum 10 százalékos saját forrással igényelhető, a futamidő akár hét év is lehet. A hitel fedezeteként jellemzően elegendő a megvásárolt gép, vagy berendezés. A közleményben arra is kitértek, a program a teljes kkv-szektornak, a termelő vállalkozásoknak, az autóipari beszállítóknak, a vendéglátó- és építőiparban működő cégeknek szól. Az ügyfelek országszerte 642 MFB Ponton érdeklődhetnek, illetve nyújthatják be hiteligénylésüket.

mazent-technology-tech-modernization.jpgFotó: Mazent Technology

Szólj hozzá