A „Csendlegyen” úrtól a Gróf kartársig


2018. aug 07. írta: Takarék

Az idén dokumentumfilmet forgatnak a leghíresebb magyar vadászról Széchenyi Zsigmondról. Az Origo filmet támogató Takarékbank elnök-vezérigazgatóját Vida Józsefet kérdezte, hogyan kezdődött a történet.

Vida József az Origónak elmondta: „Vágvölgyi Bence keresett meg minket néhány hónappal ezelőtt a film tervével. Emlékeztetett, hogy 2018 januárjában ünnepeltük Széchenyi Zsigmond születésének 120. évfordulóját, és 2017-ben volt ötven éve annak, hogy meghalt – tehát éppen itt az ideje, hogy készüljön alapos, hiteles dokumentumokkal, soha nem látott filmrészletekkel egy dokumentumfilm.

Azt tudtuk, hogy többen már megpróbálták feldolgozni a híres magyar vadász életútját, de úgy gondoltuk, mi máshogyan közelítjük meg ezt a páratlan életutat. Egy természetfilmbe burkolt, Széchenyi életét bemutató, utazásokkal teli, eredeti dokumentumokkal alátámasztott, izgalmas, hiteles filmet szeretnénk készíteni. Így állítanánk emléket Széchenyi Zsigmondnak. A filmben nemcsak Afrikát szeretnénk bemutatni, hanem azt is, hogy a fekete kontinens akkoriban, Széchenyi idejében milyen volt, és most milyen.”

20180806szechenyi-zsigmond.jpgFotó: Talán Csaba

Szólj hozzá