Fogyasztási hitelek: nincs megállás


2018. jún 06. írta: Takarék

Bő 180 milliárd forintnyi fogyasztási hitelt vettek fel a háztartások 2018 első négy hónapjában. A személyi kölcsönök adják az új szerződések nagyjából 70 százalékát - írja a Világgazdaság.

Továbbra is dinamikusan bővül a fogyasztási hitelek piaca Magyarországon: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikái szerint 2018 első négy hónapjában összesen 184,3 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket a háztartások, ez 53,2 százalékkal több az egy évvel korábbi 120,3 milliárdnál.

A jegybank adatai szerint továbbra is a személyi kölcsönök húzzák a fogyasztási hitelek piacát: ezekből 128,5 milliárd forintnyi fogyott január eleje és április vége között, csaknem 60 százalékkal több, mint egy éve. Ez azt jelenti, hogy a személyi kölcsönök adják az új fogyasztásihitel-kihelyezések nagyjából 70 százalékát.

A szabad felhasználású jelzáloghiteleknél azonban továbbra is visszafogott a növekedés: ezekből 18,9 milliárd forintnyit vettek fel az első négy hónapban a lakossági és önálló vállalkozói ügyfelek, ami 11,8 százalékos emelkedés 2017 első harmadához viszonyítva.

buying-guide-for-washing-machine.jpgFotó: compareraja.in

Szólj hozzá