Átadták az M7 Takarék új székházát


2018. jan 27. írta: Takarék

Ünnepélyes keretek között adták át az M7 TAKARÉK Szövetkezet új székházát Zalaegerszegen, a Dísz téren. Ez alkalomból pohárköszöntőt mondott Vígh László Országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Tófeji Edina, az M7 TAKARÉK elnök-ügyvezetője pedig előadást tartott. Az M7 stratégiai célkitűzéseinek teljesítéséhez nélkülözhetetlen volt a város központjában egy reprezentatív, frekventált helyen központi épület működtetése, amely alkalmas a két megyés szervezet igazgatására.

Jelenleg 267 főnek ad munkát az M7 TAKARÉK, csak Zalaegerszegen 37 főnek. A zalai megyeszékhelyen három fiókot üzemeltet, az Eötvös utcában, a Kossuth utcában és Andráshidán. Mindhárom egységben biztosított a városban működő vállalkozások és a lakosság pénzügyi termékekkel történő teljes körű kiszolgálására (VOSZ pont és I. kategóriás MFB pont is üzemel).

A 2013-ban elfogadott új takarékszövetkezeti törvény komoly változásokat eredményezett a takarékok életében. A magyar állam által biztosított tőke elősegítette a szektor megerősítését, a Tőkefedezeti Alap létrejöttét. Szinte egyedülálló módon kettős védőhálót húztak, amely a betétet elhelyező ügyfelek számára kivételes betétvédelmet, míg a takarékok számára még stabilabb működést és biztos tőkehátteret biztosít. Az elhelyezett betéteket ugyanis az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által nem biztosított betétösszegek – így a 100 ezer eurós összeghatár feletti összegek, vagy az OBA által nem biztosított egyéb betétek (állami, önkormányzati betétek stb.) – visszafizetésére is kötelesek.

A folyamatos fejlődés és a teljes körű banki szolgáltatások iránti igény az utóbbi években egyre inkább előtérbe helyezte a szinergiában rejlő lehetőségeket az ország délnyugati részében is. A takarékszövetkezeti integráció szilárd pénzügyi háttere, a modern termékportfolió együttesen segítette elő a tőkeegyesítési szándék megvalósulását. 2016 júniusában született meg a tulajdonosi döntés a Somogy Takarék, a Dél–Zalai Egyesült-, valamint a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet fúziójáról. A nagyatádi központú M7 Takarék 2016. szeptember 30-án jött létre.

Az Integráció új stratégiájának célja, hogy – összhangban a kormányzati szándékkal – erős, vidéken meghatározó, magyar tulajdonú, a takarékszövetkezeti értékeket megőrző bankcsoport jöjjön létre. A versenyképesség elérése érdekében a takarékoknak területileg koncentráltabbá kell válniuk, szélesebb termékpalettát és jobb minőségű szolgáltatásokat kell kínálni az ügyfeleknek.

Emiatt is jött létre az új fúzió a Zala Takarékkal, amely két megyén (Somogy és Zala) ívelt át. A fúziókkal erősebb, sikeresebb és átláthatóbb működésű takarékok jöttek létre, ami hosszútávon jövedelmező működést biztosít és elősegíti a magyar pénzügyi rendszer stabilitását is.

Az új szervezet dinamikus fejlődése a működési terület növekedését is indukálta, így indokolt volt a szervezet székhelyét a somogyi kisváros Nagyatád helyett a zalai megyeszékhelyre tenni az elmúlt esztendő végén.

 

m7_takarek.jpg 

 

Szólj hozzá