Az FHB eladta a Diófa Alapkezelőt a Takarékbanknak


2018. jan 02. írta: Takarék

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. értékesítette a Diófa Alapkezelő Zrt. jegyzett tőkéjének 88,29 százalékát megtestesítő részvénycsomagját a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-nek - közölte az FHB a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az FHB Jelzálogbank augusztusi jelentésében ismertette stratégiáját. Ebben jelezte, hogy a tervek szerint 2018-tól tisztán jelzálogbanki funkciókkal működik tovább, a jelzáloglevél-kibocsátásra és értékesítésre koncentrál, valamint az integráció és külső partnerek részére refinanszírozza a jelzálog-hitelportfóliót.

Az FHB II. negyedéves jelentésében azt közölte: a Diófa Alapkezelő által kezelt alapok nettó eszközértéke 9,2 százalékkal nőtt az előző negyedév végéhez képest. A Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap nettó eszközértéke június végén megközelítette a 173 milliárd forintot és ezzel a Diófa által kezelt összes nettó eszközérték közel 38 százalékát adta. A Diófa Alapkezelő által kezelt alapok és egyéb portfoliók összesített nettó eszközértéke a félév végén 460,8 milliárd forint volt. Az alapkezelő 200 millió forinttal gyarapította a bankcsoport nyereségét.

Az FHB Jelzálogbank a második negyedévben adózás után 121 millió forint veszteséget könyvelt el az előző negyedévi 279 millió forint nyereség és a tavalyi második negyedévi 268 millió forint veszteség után. Az FHB-csoport konszolidált mérlegfőösszege idén június 30-án 574,6 milliárd forint volt, az előző negyedév véginél 0,1 százalékkal, a 2016. június 30-i mérlegfőösszegnél 7 százalékkal alacsonyabb.

fhb.jpg

Szólj hozzá