Díjátadó és szakmai fórum Villányban


2017. dec 01. írta: Takarék

A Hungária Takarék számos partnere vehetett át elismeréseket a XVIII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny díjkiosztóján, amelyet Villányban, Günzer Zoltán Pincészetében tartottak- írta a teol.hu.

A Borversenyen a takarékszövetkezeti integrációval üzleti kapcsolatban álló borászatok mérték össze legjobb boraikat, így az összes jelentős borvidék képviseltette magát. A 91 borászat összesen 181 féle bort nevezett be, a bírák a 74 fehér mellett 66 vörösbor, 22 rosé, 4 habzóbor és 15 borkülönlegesség közül választhatták ki a legjobbakat.

Mint azt Gáspár Csaba ügyvezető igazgató elmondta: a Hungária Takarék mindig is kiemelt ügyfelei között tartotta számon a borászokat, a szekszárdi és a villányi borvidéken is jelentős partneri körrel bír, az ágazat egyik legjelentősebb finanszírozója. „Büszkék vagyunk rá, hogy a Hungária Takarék ügyfelei nyerték el a legtöbb elismerést.” Kiemelte, hogy a Hungária Takarék, amely immár négy megyében van jelen, és teljesen megújult szervezeti keretek között működik, készen áll arra, hogy a Dél-Dunántúl régió helyi érdekeltségű pénzintézetévé váljon. A takarék a régió fejlesztését tűzte zászlajára, ennek szerves része a partnerség a szekszárdi és villányi borászokkal.

A roppant erős mezőny vörösborai közül a legelőkelőbb, a Takarékszövetkezetek Bora 2017 címet a villányi Günzer Zoltán Pincészetének 2012-es Kékfrankosa viselheti. A Bodri Pincészet 2012-es Szekszárdi Cabernet Sauvignon Gurovica nagyaranyat érdemelt, ezen túl a Hungária Takarék ügyfelei összesen 15 aranyat, 14 ezüstöt, 7 bronzot és 5 oklevelet vihettek haza. Az eredményekről katalógus készül, amelyet a szervezők széles körben terjesztenek.

villany-903x600.jpg

Fotó: teol.hu (Jobbról az első Gáspár Csaba)

Szólj hozzá

borverseny Hungária Takarék