A Takarék Csoport már csaknem 800 millió forint fogyasztóbarát hitelt folyósított


2017. nov 28. írta: Takarék

November közepéig 313 minősített fogyasztóbarát lakáshitel kérelmet fogadott be a Takarék Csoport és 72 esetben már folyósították a teljes hitelösszeget vagy annak egy részét, összesen csaknem 795 millió forint értékben.

Bár még csak néhány százan jutottak hozzá a fogyasztóbarát lakáshitelhez az MTI által megkérdezett bankoknál és egyetlen pénzintézet sem számolt be arról, hogy a folyósított összeg meghaladta volna a tízmilliárd forintot, az érdeklődés nő a termék iránt.

A kereskedelmi bankok azt követően kínálhatják fogyasztóbarát lakáshiteleiket az ügyfeleiknek, hogy megszerezték hozzá a minősítést a Magyar Nemzeti Banktól, amely júniustól nyitotta meg a pályázat lehetőségét a hiteltermékek minősítésére.

A Takarékbankot, az FHB Kereskedelmi Bankot és az FHB Jelzálogbankot, valamint Takarékszövetkezeteket magában foglaló Takarék Csoport november közepéig 313 minősített fogyasztóbarát hitelkérelmet fogadott be és 72 esetben már folyósították a teljes hitelösszeget vagy annak egy részét, összesen csaknem 795 millió forint értékben. Ezen felül 241 kérelmet befogadtak, de még nem folyósították a kért összeget, amelyek együttes értéke csaknem 3 milliárd forint. A csoportnál továbbá 69 darab kérelmet átvettek, de még nem fogadtak be a hónap közepéig.

balconies-1031241_1280.jpg

Szólj hozzá

Takarékbank minősített fogyasztóbarát lakáshitel