Két hete működik a nonstop okospont


2017. nov 24. írta: Takarék

Alcsútdobozon bő két hete működik a község központjában a B3 Takarék Smart Point, ahol több pénzügyi, banki, postai szolgáltatás vehető igénybe, megszakítás nélkül – írta a Fejér Megyei Hírlap.

Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója Tessely Zoltán országgyűlési képviselőnek mutatta be az egyedülálló okospontot. Mindössze huszonnyolc négyzetméteren alakítottak ki az alcsútdobozi üzletsoron egy kétszintes, személyzet nélküli automatizált fiókot, a legmodernebb eszközökkel, látványos dizájnnal.

Bankautomata, postai csomag feladó-fogadó hely, csekkautomata kapott helyet a kicsiny helyiségben, az emeleten internetes kapcsolattartásra is lehetőség nyílik az ügyfeleknek a B3 Takarékkal, ha személyes ügyintézésre van szükségük. A hatalmas képernyőn és kisebb párján informatív reklámok láthatók, az épület előtt újdonságnak számító szolgáltatásokat kínálnak: elektromos autótöltő-állomást, mobiltelefon töltésére alkalmas napelemes padot.

Az országban egyelőre az első és az egyetlen hely, ahol mindez együtt megtalálható, a bank próbaképpen, mintegy prototípusként válogatta össze a banki szolgáltatások együttesét. Vidéken ennek különösen nagy a jelentősége, hiszen munkaidő után a távolabbról hazaérkezők is feladhatják számlájukról közüzemi s egyéb fizetnivalóikat, készpénzt vehetnek le, postai csomagot adhatnak fel, fogadhatnak – totó, lottó. Egyelőre a bankjegykiadó automata a leggyakrabban használt eszköz, s egy ideig segítséget kaphatnak az ott tartózkodó egyetlen személytől az ügyfelek, ha elakadnak valamiben.

A vezérigazgató elmondta: az automatizált bankfiók a kezdeti lépés a Takarék Csoportnál, igény szerint másutt is kialakítható hasonló „okospont” – ezt jelenti angolul a Takarék Smart Point elnevezés. A méretét tekintve kicsiny helyiségekbe bankkártyák segítségével lehet a nap 24 órájában belépni, bent élő mohafal szolgál megnyerő látvánnyal. A levegőtisztító növény speciális alkalmazása a környezetvédelemre és az egészséges életmódra kívánja felhívni a figyelmet.

takarek_alcsutdoboz_20171107_sajto_nagy-2.JPG

Szólj hozzá

Takarékbank Vida József smart point