Takarék Csoport: új nagybank alakul


2017. nov 23. írta: Takarék

A vállalkozásoké volt a főszerep a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciasorozatának legutóbbi állomásán - írta a 888.hu. A mikro-, kis- és középvállalkozások oroszlánrészt vállalnak a gazdasági növekedésből és a foglalkoztatásból. De vajon milyen finanszírozási és bővülési lehetőségeik vannak? Ezekre keresték a választ.

Folyamatos átalakuláson megy keresztül a Takarék Csoport: párhuzamosan folyik a banki struktúra átalakítása, és a takarékszövetkezetek konszolidációja, A folyamat eredményeként pedig „új nagybank alakul" - mondta Takács Zoltán, a Takarék Csoport vállalati üzletági igazgatója.

Jelenleg a Takarék Csoport a 4. legnagyobb mérlegfőösszeggel rendelkező pénzügyi csoport. Ez az összeg idén eléri a 2200 milliárd forintot és több mint 70 000 vállalkozó és 1 millió lakossági ügyfél vezet náluk számlát.

A hitelek mellett a lízing, az EU-s és a hazai támogatások, a kockázati tőke és az EU-s visszatérítendő hitelek nyújtanak kitörési lehetőséget a vállalkozásoknak. Emellett hosszú távon tartósan alacsony kamatszinttel is lehet számolni, ami szintén kedvező. A finanszírozás kiválasztásánál érdemes figyelni arra, hogy a hosszú távon megtérülő eszközöket ugyancsak hosszú távon tervezhető, stabil forrásból finanszírozzák. A munkaerőhiány hatása az lehet, hogy a fejlesztés iránya megváltozik: a kapacitásnövelés helyett a hatékonyság növelésére ösztönöz, és ez pozitív hatással van a gazdaságra.

A vállalkozások hitelhez jutása kapcsán elmondta, hogy nem minden a fedezet. Biztosíték szükséges ugyan, de nem elsődleges. Fontosabb, hogy a hitelek részleteit az adott vállalkozás ki tudja gazdálkodni, és átlátható múlttal rendelkezzen.

takacs_zoltan_vallalati_uzletag_igazgato_tcs.jpg

Szólj hozzá

konferencia Takács Zoltán Takarék Csoport