Megújult a Hungária Takarék zombai fiókja


2017. nov 02. írta: Takarék

Százhúszmilliárd forint vagyon felett rendelkezik, hetvenezer ügyfelet szolgál ki és hetvenöt települési önkormányzat pénzügyi szolgáltatásait látja el a Hungária Takarék, amelynek felújított zombai fiókját kedden avatták fel ünnepélyes keretek között – írja a Tolnai Népújság.

A mi takarékunk. Ezzel a mondattal érzékeltette Potápi Árpád János, hogy mekkora szerepe van a Hungária Takaréknak a vidéki Magyarország életében. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a zombai fiók keddi ünnepélyes átadásán arról beszélt, hogy bonyhádi, völgységi emberként különösen büszke rá, hogy a település pénzintézete nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Hungária Takarék ma az ország egyik legnagyobb takarékszövetkezete lehessen.

„Az, hogy ez a takarék ilyen eredményt ért el, azoknak az embereknek köszönhető, akik az elmúlt években, évtizedekben itt dolgoztak” – hangsúlyozta. Emlékeztetett: 2013-ban, amikor az átalakulási folyamat elkezdődött, örömmel állt a kezdeményezés mellé, munkájával segített kinyitni azokat az ajtókat, amelyeknek ki kellett nyílniuk a megújulás érdekében. „Öröm számomra, hogy ez a takarék az átalakulás élére tudott állni. A mi felelősségünk most az, hogy a pénzintézet a jövőben is jól működjön – tette hozzá az államtitkár.

Szűcs Sándor, Zomba polgármestere felidézte a kezdeti éveket, kiemelve, hogy a Zomba és Vidéke Takarékszövetkezetnek kilenc kirendeltsége volt, s az átalakulásban szintén úttörőszerepet vállaló egykori Völgység Hegyhát Takarékkal egyetemben a megye, a régió meghatározó pénzintézeteinek számítottak.

Gáspár Csaba, a Hungária Takarék ügyvezető igazgatója jelképesnek nevezte, hogy az épület, amelyet kedden teljesen felújítva átadtak, tulajdonképpen a két nagy előd, Brauer János és Fazekas Ferencné, Marika munkájának a gyümölcse. Összegzésként elmondta: a Hungária Takarék jelenleg 120 milliárd forint vagyon felett rendelkezik, 70 ezer ügyfelet szolgálnak ki és 75 települési önkormányzat pénzügyi szolgáltatásait látják el. A zombai fiók a 47. volt a sorban, amelyik mostantól új arculattal várja az ügyfeleket.

Gáspár Csaba megköszönte valamennyi kollégája eddigi munkáját. Hangsúlyozta, az egyesülés révén a takarékok ma már egységes brandként, egységes arculattal és mindenütt ugyanazzal a magas szintű szolgáltatással várják az ügyfeleket. A teljes megújulásra azért volt szükség, hogy a jövőben a rájuk váró kihívásoknak meg tudjanak felelni, s valamennyi előttük álló feladatot magas színvonalon el tudjanak látni. Mindezek tükrében kijelenthető: Magyarországon ma a takarékszövetkezetek biztosítják a vidék pénzügyi hátterét, ők a vidék motorjai.

zombai_fiok.jpg

 

Szólj hozzá