Ismert vezető a Takarék Csoport új agrárigazgatóságának élén


2017. okt 12. írta: Takarék

Hollósi Dávid irányítja a Takarék Csoport új igazgatóságát. A három szakterületet – a Takarék Agrár Központot, az ország egészére kiterjedő agrárfinanszírozási hálózatot és a speciális ágazati igényeket kiszolgáló agrártermék-fejlesztési csoportot – is magában foglaló igazgatóság a korábbinál komplexebb és hatékonyabb szolgáltatásokat tud nyújtani az ügyfeleknek.

Hollósi Dávid agrármérnök, agrárközgazdász. Tanulmányai elvégzése óta mindekelőtt az élelmiszer alapanyag-termelés és élelmiszerfeldolgozás finanszírozása területén szerzett kimagasló szakmai tapasztalatot. Legfontosabb feladatának az ügyféligények, ügyféltárgyalások, a finanszírozási elképzelések agrárszakmai támogatását tekinti.

Az agrárágazat jelentős átalakulás előtt áll, így banki szolgáltatásaival meg kell újulnia a pénzügyi szektornak is. Az elmúlt 10-15 évben stabilizálódó hazai agrártermelés és élelmiszeripari termékpálya most nemzetközi megmérettetés előtt áll, ahol a versenyképesség meghatározó tényező. Ezt az információ megszerzésére és annak felhasználására kész, a digitalizálódó világot értő gazdatársadalom érheti el” – jelentette ki a Takarék Csoport új agrárrészlegének vezetője.

A Takarék Csoport – versenytársait megelőzve – 2014-ben hozta létre agrárelemzői műhelyét, annak érdekében, hogy a banki versenyben rendkívüli módon felértékelődött mezőgazdasági ügyfélkört magasabb színvonalon, tanácsadó pénzintézetként szolgálja ki. E szakmai részleg fontos szerepet játszik a június végén elfogadott új stratégia azon céljának teljesítésében, miszerint a Takarék Csoport 2021-ig megduplázza részesedését a hazai agrár- és élelmiszeripari vállalkozások számára kihelyezett új hitelek terén.

hollosidavid1.jpg

 Hollósi Dávid

Szólj hozzá