Egyesül három baranyai takarékszövetkezet


2017. okt 09. írta: Takarék

Egyesül a dél-dunántúli régióban meghatározó Szigetvári-, Mecsek-, valamint Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet, amelyek november 30. után Dél TAKARÉK Szövetkezet néven közösen folytatják tovább működésüket.

A takarékok a napokban írásban is megerősítették fúziós szándékukat, amivel jelentősen erősödik piaci szerepük a térségben.

A Dél TAKARÉK egy mérethatékony, a régióban komoly piaci részesedéssel rendelkező szövetkezetté válik, amely a korábbiaknál is magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt, összesen mintegy 60 ezer lakossági, 12 ezer vállalkozói, és több mint 120 önkormányzati ügyfelének.

A már meglévő termékek mellett új, kedvező ajánlatokkal élhetnek ügyfelek, új konstrukciójú hiteleket vehetnek igénybe Osztrogonácz Gábor, a Szigetvári Takarék elnök-ügyvezetője, a leendő Dél TAKARÉK Szövetkezet majdani elnöke szerint. "A megnövekedett tőkének köszönhetően nagyobb hitelezési volumenre lesz lehetőségünk" - jelezte. A fiókhálózat is jelentősen szélesedik: az ügyfelek 6 megyében, mintegy 50 fiókban intézhetik pénzügyeiket.

A fúzió a takarékszövetkezeti integrációs törekvésekkel teljesen összhangban van. Az év végéig 12 takarékszövetkezeti hitelintézet jön létre, átalakítva és tovább erősítve ezzel a szektort.

szigetvar_ugyvezeto.jpg

Fotó: Osztrogonácz Gábor, a Szigetvári Takarék elnök-ügyvezetője

Szólj hozzá

fúzió egyesülés Takarék