Egyesítették erőiket a Bács-Kiskun megyei Takarékok is


2017. okt 02. írta: Takarék

Mint ismeretes, jelentős átalakuláson megy keresztül a takarékszektor 2017. év végéig. Az eddigi 51 Takarék egyesüléséből összesen 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő pénzintézet jön létre.

Szeptember 30-án létrejött az új, egyesült Fókusz Takarék, amikor a Bácska Takarék, a Borotai Takarék, a Hajós és Vidéke Takarékszövetkezet, a Rónasági Takarék, valamint a Szabadszállás és Vidéke Takarékszövetkezet egyesült a Fókusz Takarékkal.

A szektor legfrissebb fúziójáról és annak hatásairól Sebestyén István, a Fókusz Takarék ügyvezető igazgatója adott interjút, amelyről a keol.hu és a Petőfi Népe számolt be.

- Ügyvezető Úr, talán ide illő, ha azt mondom, a Takarékok életében történelmi jelentőségű a most lezajlott egyesülés.

- Azt gondolom, hogy a Takarékok életében valóban egy fontos, sok pozitív lehetőséget tartogató időszak veszi most kezdetét. A hat Takarék több mint féléves munkájának eredményeként, megújulva, erőinket egyesítve Bács-Kiskun megye teljes területét lefedve működünk tovább. Tőkeerőnk megnő, mérethatékony működésünknek köszönhetően pedig lehetőségeink kitágulnak. A térségben 123 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 600 munkatárssal és 99 fiókkal leszünk jelen.

- Miért tartja előnyösnek a régiónkban élő emberek szempontjából a Takarékok erőinek egyesítését?

Amiben mások és többek tudunk lenni, mint a pénzügyi szektor egyéb szereplői, azt három fő gondolatkör mentén fogalmaztuk meg: elsőként az ember központú ügyfélkapcsolatokat emelném ki. Területi jelenlétük és pénzügyi kapcsolatunk okán, a térségben élőkkel és ügyfeleinkkel is természetes módon összefonódik a jövőnk. Hisszük, hogy ehhez fontos alapot ad, minőségi kapcsolatunk.

Másodikként az ügyfeleinkre fordított minőségi időt tartom fontosnak. A közös gondolkodáshoz, a hatékony párbeszédhez ez szükséges.

Harmadik szempont, hogy tudjuk, mindenki egyedi, így az általunk nyújtott megoldásoknak is egyénre, élethelyzetre szabottnak kell lennie, miközben a megoldás keresése közös célunk.

- Milyen kedvező hatásai lesznek az egyesülésnek a térség fejlődése szempontjából?

A fúzió kedvező hatásait a lakossági és vállalati ügyfelek egyaránt érzékelni fogják. Teljes Bács megyében egységes, korszerű szolgáltatási kínálattal leszünk jelen. Odafigyelünk arra, hogy ügyfeleinknek mire van igénye. Mi ehhez igazodunk. Nem a termékekre, hanem az ügyfelekre koncentrálunk, hiszen a prioritásokat, számunkra mindenkor az ő igényük határozza meg.

A településeken továbbra is aktív társadalmi szerepet vállalunk. Helyben adózunk az Önkormányzatoknak, támogatjuk a helyi szervezeteket és ennek hatására a fejlődésből származó eredményekből részesednek a helyi közösségek is.

Kiemelkedően fontosnak tartom, hogy továbbra is egyedülálló biztonságban lesz a Fókusz Takarékban, az ügyfeleink megtakarítása. A takarékok Garanciaközösségének köszönhetően, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) mellett a takarékok saját, Tőkefedezeti Alapja is biztosítja a betéteket. Ilyen védelmet egyetlen bank ügyfelei sem élveznek Magyarországon.

- Van-e teendőjük az ügyfeleknek a változáshoz kapcsolódóan?

A becsatlakozó takarékok ügyfeleinek az egyesülésből kifolyólag nincs külön teendőjük. Az eddigi termékeik, szolgáltatásaik továbbra is elérhetőek lesznek a Fókusz Takarékban. Ezekről a tájékoztatást minden érintett részére megküldtük. Az érdeklődők részére, bővebb információkkal szolgálunk fiókhálózatunk munkatársain keresztül, illetve honlapunkon, a www.fokusztakarek.hu oldalon, valamint a munkaidőben elérhető 06/76/900-190-es Call Center telefonszámon.

Munkatársaimmal, felkészült pénzügyi partnerként várunk Mindenkit, mert tudjuk, hogy egy jelenben meghozott, jó döntéssel teremtjük meg a közös jövőnk sikerét.

sebestyen_istvan_1_fokusz_jpg.jpg

Fotó: Sebestyén István, ügyvezető igazgató, Fókusz Takarék

Szólj hozzá

fúzió Takarék fókusz takarék