Takarék: egységben az erő


2017. sze 07. írta: Takarék

Versenyképesség, mérethatékonyság, egységes, korszerű termékek és informatika – ezek a kulcsszavai azoknak a stratégiai döntéseknek, amelyek a szövetkezeti hitelintézeti szektor, a Takarék Csoport átalakításáról születtek a közelmúltban - számolt be egyebek mellett a Szabolcs és Hajdú online.

Az országban működő 51 takarékszövetkezet egyesüléséből várhatóan 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő szövetkezet jön létre az év végére. A fúziónak köszönhetően hamarosan megalakul a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét teljes mértékben lefedő Tiszántúli Takarékszövetkezet, amely négy szövetkezet (Hajdú, Főnix, Szabolcs és a Kelet) összeolvadásával jöhet létre. Az erről szóló megállapodást szerdán délelőtt írták alá az érintett takarékszövetkezetek vezetői.

– A termékskála egységesebbé tételével párhuzamosan továbbra is törekszünk a hely- és ügyfélismeretből származó előnyünket kihasználni, ami olyan szintű kiszolgálást tesz lehetővé, amely a kereskedelmi bankoknál csak a prémium-ügyfélszegmensben szokásos – húzta alá Bede József, a Szabolcs Takarék elnök-igazgatója. Hozzátette: a kölcsönös előnyökön alapuló üzleti vállalkozási modell az elmúlt évtizedekben mindvégig működőképes maradt, és erre törekednek ezután is.

– A pénzügyi mutatóink egy kisebb kereskedelmi bank kondícióval vetekszenek majd – utalt a 154 milliárd forintos mérlegfőösszegre és a 14 milliárd forintnyi saját tőkére Bede József.

– A fúzióra azért van szükség, hogy erősödjön a versenyképességünk, az eddigieknél több, jobb és korszerűbb szolgáltatásokat nyújthassunk ügyfeleinknek – fogalmazott a szerdai eseményen Ölveti Zsolt, a Hajdú Takarék elnök-ügyvezetője. Szerinte szükség van a mérethatékonysági ugrásra, hogy érvényesülhessenek a piacon.

– Ez a struktúra lehetővé teszi, hogy egységes, sokkal magasabb színvonalú ügyfélkiszolgálással, nagyobb rugalmassággal és hatékonysággal működő pénzügyi csoport jöjjön létre az országban – érvelt Ölveti Zsolt. Krausz Róbert, a Kelet Takarék elnök-ügyvezetője kiemelte: a két megyét átfogó, egyesült takarék közel százezer lakossági bankszámla-tulajdonosnak, valamint több mint húszezer egyéni és társas vállalkozásnak nyújthat komplex pénzügyi szolgáltatásokat, amelyet a társadalmi beágyazódottság értékmérőjeként több mint száz, folyószámlával rendelkező települési önkormányzat egészít ki.

A képen balról jobbra: Krausz Róbert (KELET Takarék), Bede József (SZABOLCS Takarékszövetkezet), Ölveti Zsolt (Hajdú Takarék), Fodorné Szabó Judit (Főnix Takarékszövetkezet)

tiszantul_takarek.jpg

Szólj hozzá

fúzió egyesülés mérlegfőösszeg Takarék