Egyesíti erejét az M7 és a Zala Takarék


2017. jún 08. írta: Takarék

Az év végére tervezett egyesüléssel a korábbinál hatékonyabban, magasabb színvonalon, korszerűbb szolgáltatásokkal lesznek képesek kiszolgálni az ügyfeleket Zalában és Somogyban egyaránt. A 2017. május 24-i és a 26-i küldöttgyűléseken hozott támogató döntéseknek köszönhetően zöld jelzést kapott az M7 Takarék és Zala Takarék fúzióját előkészítő folyamat. Ezzel kapcsolatban kérdezte a Zalai Hírlap Dr. Tófeji Edinát az M7 és Dr. Tóth Lászlót a Zala Takarék elnök-ügyvezetőjét.

 

Az elmúlt évben még a megyéken belüli tőkeegyesítésekről számolhattunk be olvasóinknak, miért volt szükség az újabb egyesülésre?

Valóban sor került az elmúlt évben mindkét partner esetében egyesülésre, melyek előfutárai voltak annak, hogy két megyén átívelő hitelintézet jöhessen létre. Az egyesülésnek köszönhetően még versenyképesebb és korszerűbb szervezet hoztunk létre, megőrizve a hat évtizedes ügyfélközpontúságunkat.

A tagok számára is előnyökkel szolgál, mivel a fúziót követően egy még tőkeerősebb szövetkezetben lesz tulajdonrészük. – mondta elöljáróban Dr. Tófeji Edina.

Mikor kerül sor a két földrajzilag határos takarék egyesülésére, illetve miként valósul meg?

Az egyesülés tervezett időpontja az év utolsó napjára, december 31-ére esik, amely zavartalan lebonyolítását egyrészt tapasztalat szakember gárda, másrészt fejlett informatikai támogatás segíti. Joggal hisszük, hogy csak így lehet zökkenőmentes a két szervezet fúziója. A vállalati kultúrák is közel állnak egymáshoz, így a földrajzi közelség mellet az együttgondolkodás is adott – mondta Dr. Tóth László Méretében és potenciáljában is hasonló szervezetekről beszélhetünk.

Jogtechnikai értelemben a Zala Takarék beolvad az M7-be, de konszenzusra törekedtünk az előzetes tárgyalások során, melynek legbeszédesebb bizonyítéka, hogy Zalaegerszegre kerül áthelyezésre a központ Nagyatádról. Természetesen mindkét megyében arra törekszünk, hogy a régióközpontokon keresztül megmaradjon a személyes kontaktus – hangsúlyozta az elnök asszony.

Az ügyfelek szempontjából mit jelentett majd az egyesülés?

Az egyesülés semmilyen procedúrát igénylő változást nem eredményez, nem változnak a bankszámla számok sem.

A fiókhálózat újabb bővülése még inkább könnyíti a forgalmazást, hiszen több mint hatvan fiók áll majd rendelkezésre. Valamennyi helyen azonos feltétellel vehetik igénybe szolgáltatásainkat, legyenek szinte bárhol a két megyében – mondta Dr. Tófeji Edina.

cikk0608.jpg

Dr. Tófeji Edina

M7 Takarék elnök-ügyvezető

Végzettségei: mérlegképes könyvelő, banki tanácsadó, közgazdász, jogász, munkajogi szakjogász. 1991-től folyamatosan a Takarékszövetkezeti szektorban dolgozik.

Először a Lenti és Vidéke Takarékszövetkezetben, majd jogutódlással a Dél-Zalai Takarékban, jelenleg az M7 Takarékban.

Dolgozott belső ellenőrként, ügyvezető igazgatóként, jelenleg elnök-ügyvezető pozícióban. 2004-től a Tak-Invest Informatikai Zrt. Igazgatósági, majd Felügyelő Bizottsági tagja. 2016-tól a Szövetkezeti Hitelintézetek

Integrációs Szervezetének igazgatóságának tagja. 2017-től a Matak-el Zrt. Felügyelő Bizottságának tagja.

Dr. Tóth László

Zala Takarék elnök-ügyvezető

Végzettsége: szakvizsgázott jogász 1988-tól a Fogyasztási Szövetkezetek Zala megyei Szövetsége Takarékszövetkezeti Titkársági Főosztály vezetője 1993-tól a Vas-Zala megyei Takarékszövetkezetek Szövetségének ügyvezető igazgatója 2005-től a Zalavölgye Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője 2016-tól a Bak és Vidéke Takarékszövetkezet, a Hévíz és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a Zalavölgye Takarékszövetkezet egyesülése után létrejött Zala Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője. 

Szólj hozzá