Elfogadták az SZHIA záró beszámolóját


2017. jún 07. írta: Takarék

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága tegnapi ülésén meghallgatta a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Alapjának (SZHIA) záró beszámolóját is, majd az ehhez kapcsolódó országgyűlési határozati javaslatot 10 igen 3 nem szavazat mellett fogadta el a parlamenti testület.

Kovács Mónika, az NFM helyettes államtitkára elmondta: az alap 2016. december 31-én megszűnt, és a költségvetési törvényben kötelezték az MFB Magyar Fejlesztési Bankot, mint az alap kezelőjét, hogy készítse el az SZHIA záró beszámolóját.

Elmondta: a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Alapját 2013-ban azért hozták létre, hogy a kis- és középvállalatok hitelezésében kulcsszerepet játszó szövetkezeti hitelintézeti rendszert - a takarékokat - megerősítse, feltőkésítse a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) közreműködésével. Az alap ennek eleget téve, működése során együttesen 135 milliárd forint központi költségvetési támogatást nyújtott a szövetkezeti hitelintézeti szektornak - mondta a helyettes államtitkár.

szhisz.jpg

Szólj hozzá