Megújították az OTSZ irányító testületeit


2017. feb 09. írta: Takarék

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) mai közgyűlése új elnökségi és felügyelőbizottsági tagokat választott a szervezet élére. Az OTSZ új elnöke dr. Turi Dénes, a szövetség korábbi alelnöke lett. Demján Sándort az OTSZ örökös tiszteletbeli elnökévé választották. A közgyűlésen az OTSZ tagszervezetei kinyilvánították: támogatják a közösen kialakított integrációs célokat és stratégiát, egyben fontosnak tartják, hogy az a szektor valamennyi tagjának összefogásával valósuljon meg.

Az OTSZ mai közgyűlésén – Demján Sándornak, az integrációs célokat szem előtt tartó kezdeményezésére, az integrációs központi szerveknél már lezajlott tisztújításhoz hasonlóan – a szövetség vezető testületei átadták mandátumukat az újonnan megválasztott tisztségviselőknek. A közgyűlésen Demján Sándort a szervezet örökös tiszteletbeli elnökének választották, nagyra értékelve a szövetkezeti hitelintézetek és tagjaik érdekeinek képviseletében, valamint az integráció együttműködésének erősítése érdekében végzett kiemelkedő munkáját. Az OTSZ új elnöke dr. Turi Dénes, a szövetség korábbi alelnöke lett.

„Kormánybiztosként az egyik legfontosabb feladatom az volt, hogy áttekintsem a takarékszövetkezeti integráció helyzetét, működését és ahol szükséges, javaslatokat tegyek a változtatásra. Ebben a munkában pedig Demján Sándor kezdettől fogva segített és támogatott. Megosztotta a szektorral kapcsolatos tudását és elképzeléseit, javaslatokat fogalmazott meg és kritikáit sem hallgatta el – mindez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a takarékszövetkezeti integráció kormány által elfogadott stratégiája teljes mértékben tükrözi a szektor céljait és értékeit. Az integrációban pedig minden eddiginél hangsúlyosabban érvényesülnek a takarékszövetkezetek elképzelései és szándékai” – mondta Bártfai-Mager Andrea postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos.

Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: „Az elmúlt néhány hónapban sikerült helyreállítani a szövetkezeti hitelintézeti integráció egységét. Ez az egység a legfontosabb feltétele annak, hogy a közösen elfogadott stratégiát végre is tudjuk hajtani. Csak együtt lehetünk igazán versenyképesek, a céljainkat csak az integráció erősítésével tudjuk elérni.”

A közgyűlés az öttagú elnökség tagjává választotta dr. Kriston Krisztiánt, a Sajóvölgye Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető igazgatóját, Leövey Pétert, a Kelet Takarékszövetkezet alelnök-ügyvezető igazgatóját, dr. Matusich Ágnest, a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatóját és Varga Antalt az OTSZ ügyvezetőjét. A felügyelő bizottság tagja lett Józsa Zsigmond a Fókusz Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója (az FB elnökeként), Palotainé Varga Beatrix a Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető igazgatója és Seemann Erika a Hungária Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója.

Az OTSZ közgyűlése elfogadta a szövetség 2017. évi munkaprogramját és költségvetését, egyben hangsúlyozta az érdekképviseleti tevékenység fontosságát az integrációs együttműködés újragondolása és az annak alapján kialakítandó integrációs feladatmegosztás szem előtt tartásával.

Szólj hozzá

Demján Sándor OTSZ Bártfai-Mager Andrea Vida József dr. Turi Dénes